Як пише
РЕДПОСТ, для того, щоб смажені пиріжки вийшли пишними, смачними і не пригоріли, варто врахувати низку моментів.
Посуд
-
Необхідно вибрати відповідну сковорідку, у якої не лише товсте дно, а й об'ємні стінки.
Олія
-
Олія має бути якісною та позбавленою сторонніх присмаків та ароматів.
Борошно
-
Борошно, що використовується для приготування пиріжків, потрібно обов'язково пропустити через сито, що надає борошну пухкості. Це означає, що готова страва вийде набагато пишніше.
Тісто
Продукти:
-
500 гр.борошна пшеничного (+/- 2-3 ст. л.);
-
350 мл молока;
-
1 пачка сухих дріжджів;
-
2-2,5 ст. л. рослинного масла;
-
1 ст. л. цукру;
-
2/3 ч. л. солі.
Покроковий рецепт приготування

-
Підігріти молоко до кімнатної температури
-
Вилити в глибоку миску
-
Додаємо дріжджі, цукор та сіль.
-
Все перемішати.
-
Додати олію
-
Просіяти борошно.
-
Додавати борошно в 3-4 етапи, а перемішувати тісто спочатку ложкою, а потім місити руками, щоб воно вийшло пружним.
-
По готовності покладіть тісто в поліетиленовий пакет і заберіть у холодильник на 1,5-2 години.
-
В цей час можна зайнятися начинкою.
-
Вийняти тісто,
-
Поділити тісто на рівні частини
-
Ділити тісто на порції і формувати кульки, викладаючи їх у певному порядку, наприклад, у рядок зверху вниз.
-
Коли справа дійде до розкочування їх у коржик, брати найвищу порцію і рухатиметься від неї вниз, тобто починати з тієї кульки, яка була викладена першою.
-
Першим при жарцы викласти той пиріжок, який був сформований першим. потім другий і так далі.
Начинка
Начинка у пиріжки виключно справа смаку. Насамперед це класика пиріжків: з капустою, з картоплею та смаженою цибулею та/або грибами, грибна начинка або зелена цибуля з яйцем, яблука, вишня та сир. Можна приправити тушковану молоду капусту соєвим соусом, гострим перцем та свіжим імбиром. Не забувати про спеції та приправи.
-
У начинку з яєць і зеленої цибулі можна додати більше будь-якої зелені. Начинка дуже виграє, якщо залити цибулю, перемішану з яйцями, гарячим розтопленим вершковим маслом. Зелень зменшиться в обсязі, начинка стане компактнішою та зручнішою в роботі. І більше чорного перцю.
-
Начинка з обсмажених грибів стане ароматнішою, якщо додати до неї трохи перемелених на порошок сухих білих грибів або шиїтаке. Не забути приправити грибну начинку чебрецем або орегано.
-
У картопляну начинку добре додати обсмажений бекон і, можливо, цибулю, пасеровану в жирі від цього бекону.
-
Швидко обсмажені та нарізані шматочками курячі потрошки теж відмінно поєднуються з картоплею.Можна зробити картопляну начинку легше, замінивши смажену цибулю свіжою зеленою або додавши побільше різної зелені. Часта проблема - пиріжки з картоплею лопаються збоку. Це говорить про те, що начинка занадто волога, при випіканні утворюється багато пари, яка прориває тісто. Спробуйте запікати картоплю чи відварювати на пару не у воді.
-
Припущена на вершковому маслі терта молода морква, змішана з дрібно нарізаним кропом, - ще одна прекрасна, але забута начинка для дріжджових пиріжків.
-
Незвичайна, але дуже смачна начинка виходить із бланшованого та злегка підсолодженого щавлю. Можна змішати її з сиром або адигейським сиром. У будь-якому випадку начинку потрібно позбавити зайвої рідини будь-яким доступним способом: припустити, згасити, засипати сіллю або цукром і дочекатися, коли стіче сік.
Процес смаження
-
Спочатку прогрівати сковорідку з маслом на максимальному вогні. Коли температура стане придатною, можна знижувати інтенсивність полум'я та почати готувати пиріжки.
-
Дочекатися, поки скоринка "схопиться". Після цього пиріжки можна перевернути на інший бік. За процес смаження проводити процедуру можна кілька разів. Завдяки цьому вони однозначно не згорять.
-
Ближче до кінця готування можна ще раз зменшити вогонь і використовувати кришку. Якщо готувати пиріжки таким чином, то вони вийдуть добре просмаженими та смачними.
Що робити після обсмаження
-
Обсмажену страву покласти на посуд, який заздалегідь був вистелений серветкою - щоб забрати з страви зайвий жир. На смак пиріжків ця нехитра процедура позначиться позитивно.