Найсмачніший грецький молочний пиріг галатопіта

Національна страва з регіону з багатою кулінарною спадщиною, утвореною суворим гірським пейзажем та близькістю до моря.
Готуємо грецький молочний пиріг галатопіта
 
Як пише РЕДПОСТ, галатопіта - страва з Епіру на північному заході Греції, де колись правив той самий Пір, з яким пов'язують вираз "Пірова перемога". Рецептів цього пирога безліч. У них може додаватися чи ні сік та цедра цитрусових, бешамель, манка або подрібнений фундук.

Грецький молочний пиріг галатопіта

 

Продукти:

 
  • 1 л молока
  • 500 г тіста «філо» (або листкового)
  • 250 г цукру
  • 200 мл оливкової олії
  • 170 г вершкового масла
  • 125 г манної крупи
  • 50 г цукрової пудри
  • 20 г лимонної цедри
  • 3 яйця
  • мелена кориця
  • ванілін за смаком
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Закип'ятити молоко.
  2. Додати цукор.
  3. Додоти лимонну цедру.
  4. Додати манну крупу.
  5. Варити, доки маса не придбає консистенцію густого крему.
  6. Злегка остудити.
  7. Ввести вершкове масло та яйця.
  8. Перемішати.
  9. Змастити оливковою олією форму.
  10. Викласти у форму 4-5 пластів тіста, кожен промазуючи оливковою олією.
  11. Сформувати бортики.
  12. Заповнити поглиблення кремом.
  13. Посипати корицею чи ваніліном.
  14. Розігріти духовку до 180 °.
  15. Випікати у духовці 45 хвилин.
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме