Яскрава гарбузова запіканка з куркою

Корисна та поживна страва для всієї сім.
 
Як пише РЕДПОСТ, у цій страві чудове поєднання м'яса птиці з солодким гарбузом гармонійно доповнено злегка кислуватим присмаком сметанно-яєчної заливки. А часник, прованські трави, копчена паприка та куркума не лише надають приємного аромату, а й гарного кольору.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Гарбузова запіканка з куркою

 

Продукти:

 
  • Гарбуз - 600 г
  • Куряче філе - 400 г
  • Сметана жирністю 21% – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Трави прованські сушені - 0,5 ч. ложки
  • Паприка копчена мелена - 0,5 ч. ложки
  • Куркума мелена - 0,25 ч. ложки
  • Часник сушений мелений - 0,25 ч. ложки
  • Сіль - 0,75 ч. ложки (за смаком)
  • Перець свіжомелений (суміш перців) - на кінчик ножа (за смаком)
  • Олія (для змащування форми) - 1 ч. ложка
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
  2. Гарбуз очистити від шкірки (і за потреби від насіння).
  3. Нарізати гарбуз середніми кубиками.
  4. Форму для запікання змастити олією.
  5. Гарбуз перекласти у підготовлену форму.
  6. Курячі грудки промити.
  7. Нарізувати|нарізати| невеликими кубиками.
  8. Перекласти куряче м'ясо у форму.
  9. Додати сіль, прованські трави, сушений часник, куркуму, паприку та суміш перців.
  10. Акуратно перемішати вміст форми.
  11. Сметану з'єднати з|із| яйцями в мисці, перемішуючи віночком до однорідного стану.
  12. Заливання рівномірно розподілити по гарбузу з куркою.
  13. Відправити запіканку до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки на 40 хвилин.
  14. Пробувати і, якщо гарбуз твердуватий, то продовжувати запікати до м'якості.
  15. Золота, ароматна гарбузова запіканка з куркою готова.
  16. Трохи остудити.
  17. Гарбузову запіканку з куркою подати як самостійну страву.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме