Як пише
РЕДПОСТ, у цій страві чудове поєднання м'яса птиці з солодким гарбузом гармонійно доповнено злегка кислуватим присмаком сметанно-яєчної заливки. А часник, прованські трави, копчена паприка та куркума не лише надають приємного аромату, а й гарного кольору.
Гарбузова запіканка з куркою
Продукти:
-
Гарбуз - 600 г
-
Куряче філе - 400 г
-
Сметана жирністю 21% – 200 г
-
Яйця – 2 шт.
-
Трави прованські сушені - 0,5 ч. ложки
-
Паприка копчена мелена - 0,5 ч. ложки
-
Куркума мелена - 0,25 ч. ложки
-
Часник сушений мелений - 0,25 ч. ложки
-
Сіль - 0,75 ч. ложки (за смаком)
-
Перець свіжомелений (суміш перців) - на кінчик ножа (за смаком)
-
Олія (для змащування форми) - 1 ч. ложка
Покроковий рецепт приготування
-
Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
-
Гарбуз очистити від шкірки (і за потреби від насіння).
-
Нарізати гарбуз середніми кубиками.
-
Форму для запікання змастити олією.
-
Гарбуз перекласти у підготовлену форму.
-
Курячі грудки промити.
-
Нарізувати|нарізати| невеликими кубиками.
-
Перекласти куряче м'ясо у форму.
-
Додати сіль, прованські трави, сушений часник, куркуму, паприку та суміш перців.
-
Акуратно перемішати вміст форми.
-
Сметану з'єднати з|із| яйцями в мисці, перемішуючи віночком до однорідного стану.
-
Заливання рівномірно розподілити по гарбузу з куркою.
-
Відправити запіканку до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки на 40 хвилин.
-
Пробувати і, якщо гарбуз твердуватий, то продовжувати запікати до м'якості.
-
Золота, ароматна гарбузова запіканка з куркою готова.
-
Трохи остудити.
-
Гарбузову запіканку з куркою подати як самостійну страву.