Як пише
РЕДПОСТ, цю страву можна подавати як гарячою, так і холодною. За легендою королю Людовіку XV суп випадково подали остиглим після перевірки, чи він не отруєний. І страва дуже сподобалася французькому володарю. Влітку 1917 року нью-йоркський шеф-кухар Луї Діат спеціально вирішив подати гостям суп не просто остиглим, з холодильника, та ще й із крижаними вершками. Саме він назвав його французькою crème vichyssoise glacée (охолоджений вершковий вишисуаз) на честь відомого французького курорту Віші. Так що про цей крем-суп варто згадувати як у холодну пору, так і в літню спеку.
Французький цибульний суп вишисуаз
Продукти:
-
1 л бульйону,
-
200 мл вершків,
-
100 г вершкового масла,
-
500 г картоплі,
-
500 г цибулі-порей,
-
1 цибулина,
-
50 г зеленої цибулі,
-
сіль,
-
перець.
Покроковий рецепт приготування:
-
Обсмажити порей і цибулю в розтопленій вершковій олії
-
Картоплю відварити у бульйоні.
-
Збий усі інгредієнти з холодними вершками та спеціями
-
Подавати вишисуаз, посипавши рубаною зеленою цибулею.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ніжний грушовий тарт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: