Оригінальний та універсальний французький цибульний суп вішисуаз

Виникнення цього супу приписується кухні Версаля часів короля Людовіка XV.
Як приготувати французький цибульний суп вішисуаз
 
Як пише РЕДПОСТ, цю страву можна подавати як гарячою, так і холодною. За легендою королю Людовіку XV суп випадково подали остиглим після перевірки, чи він не отруєний. І страва дуже сподобалася французькому володарю. Влітку 1917 року нью-йоркський шеф-кухар Луї Діат спеціально вирішив подати гостям суп не просто остиглим, з холодильника, та ще й із крижаними вершками. Саме він назвав його французькою crème vichyssoise glacée (охолоджений вершковий вишисуаз) на честь відомого французького курорту Віші. Так що про цей крем-суп варто згадувати як у холодну пору, так і в літню спеку.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Французький цибульний суп вишисуаз

 

Продукти: 

 
  • 1 л бульйону, 
  • 200 мл вершків, 
  • 100 г вершкового масла, 
  • 500 г картоплі, 
  • 500 г цибулі-порей, 
  • 1 цибулина, 
  • 50 г зеленої цибулі, 
  • сіль, 
  • перець.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Обсмажити порей і цибулю в розтопленій вершковій олії
  2. Картоплю відварити у бульйоні. 
  3. Збий усі інгредієнти з холодними вершками та спеціями
  4. Подавати вишисуаз, посипавши рубаною зеленою цибулею.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ніжний грушовий тарт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме