Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом

Представляємо три варіанти засолювання огірків.
Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом
Як пише РЕДПОСТ, солоні огірки ніколи не втратить своєї популярності. Особливо якщо вони смачно приготовлені. Одним із таких рецептів ми і пропонуємо скористатися. Огірки краще брати невеликі та щільні. Довгі китайські огірки не підійдуть, вони хрусткі і соковиті в салаті, а для засолювання зовсім не годяться.
 

Солоні огірки за бабусиним рецептом

Продукти:

 

  • Огірки 700 г
  • Сіль за смаком
  • Листя чорної смородини 5 штук
  • Листя хрону 1,5 штук
  • Хрін 20 г
  • Перець чилі 10 г
  • Стебла кропу 1 штука
  • Оцет 9%-ний 2 столові ложки

Рецепт покроково

 

Варіант 1

 

  1. Огірки добре промити.
  2. Простерилізувати банки та укласти в них трави. На півторалітрову банку потрібно взяти 4-5 листків чорної смородини та парасольку кропу.
  3. Нарізати гострий перець: на ту ж банку потрібно 3-4 кільця.
  4. Покласти половину листочка хрону - і кілька нарізаних кружків кореня. Хрін крім дезінфекції надає огіркам міцність та ґрунтовність.
  5. Укласти огірки в банку, можна укладати їх із будь-якою щільністю, але чим більше огірків влізе в одну банку, тим менше банок буде потрібно в кінцевому рахунку.
  6. Зверху закрити огірки листочком хрону. Він не пропустить жодних зайвих бактерій. Можна спочатку налити розсіл, а потім накрити все листом, а навпаки.

Варіант 2

 

  1. Розчинити сіль у холодній воді з розрахунку 2 столові ложки солі на літр води.
  2. Залити розсіл, закрити банку пластиковою кришкою і поставити в льох чи інше холодне місце для зберігання. Якщо тримати огірки в холодному темному місці, нічого з ними за такої технології засолювання не станеться.Тому банку можна не закочувати.
  3. Через 45 діб огірки можна їсти.

Варіант 3

 

  1. Налити в каструлю чисту холодну воду,
  2. покласти туди яйце,
  3. всипати сіль і розмішувати доти, доки яйце не спливе: це показник того, що розсіл дуже крутий. Скільки потрібно солі, сказати складно, тому яйце тут служить якимось індикатором.
  4. Залити огірки крутим соляним розчином.
  5. Накрити банку кришкою та поставити її в прохолодне місце на два-три дні.
  6. Коли почнеться бродіння та розсіл піде бульбашками, його треба злити.
  7. Залити огірки чистою холодною водою без солі
  8. Додати в кожну банку по 2 столові ложки 9-відсоткового оцту. В ідеалі ця концентрація на літр води
  9. Верхній лист хріну краще замінити на свіжий, він на той час пожухне.
  10. Закатати банку.
  11. Готові огірки будуть за ті ж 45 днів.

Нагадаємо, раніше ми писали, коли краще солити капусту у листопаді та грудні.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме