Як пише РЕДПОСТ, солоні огірки ніколи не втратить своєї популярності. Особливо якщо вони смачно приготовлені. Одним із таких рецептів ми і пропонуємо скористатися. Огірки краще брати невеликі та щільні. Довгі китайські огірки не підійдуть, вони хрусткі і соковиті в салаті, а для засолювання зовсім не годяться.
Солоні огірки за бабусиним рецептом
Продукти:
-
Огірки 700 г
-
Сіль за смаком
-
Листя чорної смородини 5 штук
-
Листя хрону 1,5 штук
-
Хрін 20 г
-
Перець чилі 10 г
-
Стебла кропу 1 штука
-
Оцет 9%-ний 2 столові ложки
Рецепт покроково
Варіант 1
-
Огірки добре промити.
-
Простерилізувати банки та укласти в них трави. На півторалітрову банку потрібно взяти 4-5 листків чорної смородини та парасольку кропу.
-
Нарізати гострий перець: на ту ж банку потрібно 3-4 кільця.
-
Покласти половину листочка хрону - і кілька нарізаних кружків кореня. Хрін крім дезінфекції надає огіркам міцність та ґрунтовність.
-
Укласти огірки в банку, можна укладати їх із будь-якою щільністю, але чим більше огірків влізе в одну банку, тим менше банок буде потрібно в кінцевому рахунку.
-
Зверху закрити огірки листочком хрону. Він не пропустить жодних зайвих бактерій. Можна спочатку налити розсіл, а потім накрити все листом, а навпаки.
Варіант 2
-
Розчинити сіль у холодній воді з розрахунку 2 столові ложки солі на літр води.
-
Залити розсіл, закрити банку пластиковою кришкою і поставити в льох чи інше холодне місце для зберігання. Якщо тримати огірки в холодному темному місці, нічого з ними за такої технології засолювання не станеться.Тому банку можна не закочувати.
-
Через 45 діб огірки можна їсти.
Варіант 3
-
Налити в каструлю чисту холодну воду,
-
покласти туди яйце,
-
всипати сіль і розмішувати доти, доки яйце не спливе: це показник того, що розсіл дуже крутий. Скільки потрібно солі, сказати складно, тому яйце тут служить якимось індикатором.
-
Залити огірки крутим соляним розчином.
-
Накрити банку кришкою та поставити її в прохолодне місце на два-три дні.
-
Коли почнеться бродіння та розсіл піде бульбашками, його треба злити.
-
Залити огірки чистою холодною водою без солі
-
Додати в кожну банку по 2 столові ложки 9-відсоткового оцту. В ідеалі ця концентрація на літр води
-
Верхній лист хріну краще замінити на свіжий, він на той час пожухне.
-
Закатати банку.
-
Готові огірки будуть за ті ж 45 днів.
Нагадаємо, раніше ми писали, коли краще солити капусту у листопаді та грудні.