Як пише
РЕДПОСТ, незвичайний та ароматний полуничний квас стане чудовим вибором. Приготувати його вдома зовсім нескладно, а результат перевершить усі очікування, подарувавши вам справжній смак літа.незвичайне та ароматне,
Полуничний квас
Продукти:
-
Полуниця - 100 г
-
Вода - 1 л
-
Імбир - 10 г (свіжий корінь)
-
Цукор - 150 г
-
Сухі дріжджі – 1,5 ч.л.
Покроковий рецепт приготування:
-
Подрібнити полуницю в блендері до пюре.
-
Розвести сухі дріжджі у теплый воды (близько 50 мл).
-
Дати активуватися протягом 5-10 хвилин.
-
Натерти на дрібній тертці або нарізати дрібно свіжий імбир.
-
Змішати подрібнену полуницю, тертий імбир, цукор, активовані дріжджі і теплу воду, що залишилася, у великій ємності.
-
Перелити одержану суміш у чисту скляну банку (об'ємом не менше 1,5 літра).
-
Одягти на шийку банки гумову рукавичку.
-
Проколоти в одному з пальців рукавички невелику дірочку голкою, щоб виходив вуглекислий газ.
-
Залишити квас в теплому місці (кімнатній температурі, близько 20-25 ° C) на 2 доби для бродіння.
-
Процідити готовий квас через кілька шарів марлі чи дрібне сито, щоб видалити всі тверді частинки.
-
Перелити проціджений квас у чисті пляшки.
-
Охолодити квас у холодильнику перед подачею.