Як пише
РЕДПОСТ, варто приготувати ці несподівані та ефектні ласощі, які ідеально завершують літній обід на свіжому повітрі, гідні кращих ресторанів, а готуються дуже просто.
Що варто врахувати
-
Щоб ягода не розтеклася і не втратила форму на грилі, слід вибрати пружні ягоди, що не перестигли, — вони «поводитимуть» себе на грилі ідеально.
-
Так само можна обсмажувати персики, банани, ананаси, яблука.
-
Замість меду та бальзамічного оцту для цих плодів можна використовувати коричневий цукор та вершкове масло.
Полуниця на грилі з бальзаміком та вершками
Продукти (на 4 порції):
-
Полуниця - 250 г
-
Вершки 33% - 200 мл
-
Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
-
Мед - 1 ст. л.
-
Цукрова пудра - 1 ст. л.
-
Ванільний цукор - 0,5 год. л.
Покроковий рецепт приготування
-
Помити полуницю.
-
Обсушити полуницю.
-
Видалити плодоніжки.
-
Розрізати великі ягоди навпіл (якщо потрібно).
-
Розігріти гриль.
-
Викласти полуницю на решітку.
-
Обсмажувати 4-5 хвилин, часто перевертаючи, щоби ягоди прогрілися і злегка підрум'янилися.
-
Перекласти гарячу полуницю у миску.
-
Додати бальзамічний оцет та мед.
-
Залишити ягоди на 5 хвилин, щоб вони просочилися та пустили сік.
-
Збити холодні вершки із цукровою пудрою і ванільним цукром до пишної маси.
-
Розкласти збиті вершки креманками.
-
Викласти зверху гарячу полуницю.
-
Полити соком, що виділився.
-
Прикрасити м'ятою або зеленим базиліком і одразу подавати.