Як пише
РЕДПОСТ, звичні пельмені заграють новими фарбами, якщо подати до них соус у японському стилі — ароматний та з легкою гостринкою. Такий соус легко готується за кілька хвилин, але перетворює просту страву на азіатське гастрозадоволення.
Соус до пельменів по-японськи
Продукти:
-
5 ст. соєвого соусу
-
3 ст. води
-
2 ст. винного оцту (можна замінити рисовим)
-
1 ст. оливкової олії
-
1 зубчик часнику
-
2 гілочки кінзи
-
2 пера зеленої цибулі
-
2 щіпки пластівців чилі (за смаком)
Покроковий рецепт приготування
-
Змішати в сотейнику соєвий соус, воду, оцет та оливкову олію.
-
Очистити, подрібнити та додати до суміші часник.
-
Всипати пластівці чилі та інші спеції до смаку.
-
Довести соус до кипіння середньому вогні.
-
Проварити 1-2 хвилини, щоб розкрилися аромати.
-
Дрібно нарубати кинзу.
-
Наріщати зелену цибулю.
-
Додати зелень у гарячий соус.
-
Відразу зняти з вогню.
-
Остудити перед подачею або подавати теплим до пельменів або смаженим закускам.