Як пише
РЕДПОСТ, якщо додати в маринад трохи меду, страва набуває легкої солодкої нотки та апетитної карамельної скоринки. Все готується на одному противні - мінімум зусиль, максимум аромату та смаку.
М'ясо з картоплею та медом в духовці
Продукти:
-
800 г м'яса (свинина, курка, індичка - за смаком)
-
800 г картоплі
-
2 ст. рослинної олії
-
2 ст. соєвого соусу
-
2 ст. гірчиці
-
1 ч. л. меду
-
2–3 зубчики часнику
-
сіль та спеції за смаком (перець, паприка, розмарин та ін.)
Покроковий рецепт приготування
-
Очистити і крупно нарізати картоплю (частками або кружальцями).
-
Викласти картоплю на лист.
-
Збризкати 1 ст.л. олії.
-
Посолити, приправити, перемішати.
-
У глибокій мисці змішати масло, соєвий соус, гірчицю, мед, подрібнений часник і спеції для маринаду.
-
Обваляти м'ясо в маринаді з усіх боків, щоб добре просочилося.
-
Викласти м'ясо зверху на картоплю на противень.
-
Полити рештками маринаду.
-
Розігріти духовку до 180 °C.
-
Поставити лист у духовку.
-
3апікати 1-1,5 години до золотистої скоринки.
-
Перевірити готовність ножем чи вилкою.
-
При необхідності накрити фольгою, якщо верх підрум'янився раніше.
-
Подавати прямо з листа.
-
Прикрасити свіжою зеленню або часточками лимона до смаку.