Як пише
РЕДПОСТ, легкий часниковий соус підійде як до запеченого м'яса та шаурми, так і до свіжих овочів і може бути альтернативою майонезу в салатах. Готується за лічені хвилини і при цьому робить страву особливою.
Часниковий соус на кефірі
Продукти:
-
150 мл кефіру
-
2 зубчики часнику
-
1–2 пера зеленої цибулі
-
сіль - за смаком
-
спеції (за бажанням - чорний перець, кріп, паприка)
Покроковий рецепт приготування:
-
Очистити часник від лушпиння.
-
Пропустити часник через прес або дрібно нарізати.
-
Промити зелену цибулю під холодною водою.
-
Дрібно нарізати зелену цибулю гострим ножем.
-
Вилити кефір у миску чи банку з кришкою.
-
Додати часник та цибулю до кефіру.
-
Посолити та приправити спеціями до смаку.
-
Ретельно перемішати соус ложкою або струсити у банку.
-
Охолодити перед подачею - соус стане більш ароматним і густим.