Як пише
РЕДПОСТ, цей рецепт - відмінне джерело рослинного білка (чечевиця замінює м'ясо), добре зберігається і стає смачнішою наступного дня. Ідеальний для посту, веганської дієти та просто здорового харчування. Для більшої густоти можна додати до нього трохи борошна.
Густий пісний суп із сочевиці
Продукти:
-
130 г сочевиці,
-
1,5 л води
-
20 г борошна,
-
2 ст. рослинної олії,
-
1 цибулина,
-
1 зубчик часнику,
-
спеції.
Покроковий рецепт приготування:
-
Порізати цибулю
-
Відварити сочевицю до 500 мл води до готовності.
-
Влити туди ж 1 л холодної води, що залишився.
-
Додати спеції з цибулею та часником.
-
Довести до кипіння.
-
За бажанням збити суп блендером, або просто добре перемішати.
-
Злегка обсмажити борошно у маслі.
-
Додати в суп так, щоб не було грудочок.