Як пише
РЕДПОСТ, повітряне тісто, насичений ванільний аромат та соковиті шматочки груші роблять цей десерт ідеальним для затишного домашнього чаювання.
Вінільна шарлотка із грушею
Продукти
-
3 яйця
-
1 склянка цукру
-
1 ч. л. розпушувача
-
1 склянка борошна
-
0,5 ч.л. ваніліну (можна замінити ванільним цукром або есенцією)
-
4 стиглі груші
Покроковий рецепт приготування:
-
У глибокій мисці збити яйця з цукром та ваніліном до пишної світлої маси за допомогою міксера (3-5 хвилин).
-
Просіяти борошно.
-
Поступово всипати борошно, що просіює, і розпушувач, продовжуючи перемішувати до однорідного тіста без грудок.
-
Очистити груші від шкірки та серцевини.
-
Нарізати часточками чи кубиками.
-
Акуратно втрутити їх у тісто ложкою.
-
Перелити тісто у форму, змащену олією чи вистелену пергаментом.
-
Випікати в розігрітій до 180 ° C духовці близько 45 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою вона повинна виходити сухою.
-
Готову шарлотку трохи остудити.
-
Посипати цукровою пудрою за бажанням.
-
Подати з чаєм чи кавою.