Як пише РЕДПОСТ, у страві можна використовувати будь-які гриби, додати моркву, цибулю чи перець. Ми пропонуємо пісний варіант, але страву можна приготувати її з м'ясом, сиром, сметаною чи вершками.
Запіканка з картоплею та грибами
Продукти:
-
1 кг картоплі,
-
500 г печериць,
-
2-3 помідори,
-
2 цибулини,
-
пісний майонез,
-
спеції.
Покроковий рецепт приготування:
-
Очистити картоплю.
-
Нарізати картоплю середніми шматочками.
-
Відварити його до готовності.
-
Розім'яти в пюре з кількома ложками відвару.
-
Подрібнити гриби.
-
Нарізати кружільцями помідори.
-
Подрібнити цибулю.
-
Обсмажити цибулю з грибами до випаровування вологи.
-
Викласти у форму третину картоплі, гриби, картопля, помідори та знову картоплю.
-
Присипати шари спеціями до смаку.
-
Останній шар - змастити пісним майонезом.
-
Готувати запіканку в духовці 40 хвилин при 180 градусах.