Готуємо повітряне безе в домашніх умовах

Потіште себе класичним білковим десертом.
 
Як пише РЕДПОСТ, на винахід цього кондитерського "поцілунку" (саме так перекладається назва цього десерту), яка готується майже з двох продуктів, претендує Швейцарія та Франція. Згідно з однією версією, десерт був винайдений практичним та талановитим кондитером Гаспаріні з швейцарського Мейрінгена, який, зміша та взбив цукор та кілька незатребуваних білків яєць й запік їх. 
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
 
За іншою версією його авторство приписують французькому кондитеру Франсуа Массіало, що служив при дворі Філпа I Орлеанського (сина відомих за "Трьома мушкетерами" Людовіка XIII і Анни Австрійської), його сина Філіпа II, брата короля Людовіка XIV, при герцозі д'Омон і карлиналі д'Есте та вякий відзначився, наприклад  винаходом жульєна. Він наприкінці XVII століття в Італії опублікував рецепт безе у своїй кулінарній книзі.
 

Безе

 

Продукти: 

 
  • 3 яйця, 
  • 150 г цукру, 
  • 1 щіпка солі.
 

Покроковий рецепт приготування 

 
  1. Міксером збити білки до м'яких піків.
  2. Посолити.
  3. Збивати ще 5 хвилин на середній швидкості.
  4. Додати цукор у два заходи, продовжуючи збивати, але вже на високій швидкості. Збити до стійких піків.
  5. Викласти безе на пергамент.
  6. Сушити їх близько 1 години у відкритій духовці при 90-100 градусах.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ситний мінтай у лаваші.

 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме