Як пише
РЕДПОСТ, на винахід цього кондитерського "поцілунку" (саме так перекладається назва цього десерту), яка готується майже з двох продуктів, претендує Швейцарія та Франція. Згідно з однією версією, десерт був винайдений практичним та талановитим кондитером Гаспаріні з швейцарського Мейрінгена, який, зміша та взбив цукор та кілька незатребуваних білків яєць й запік їх.
За іншою версією його авторство приписують французькому кондитеру Франсуа Массіало, що служив при дворі Філпа I Орлеанського (сина відомих за "Трьома мушкетерами" Людовіка XIII і Анни Австрійської), його сина Філіпа II, брата короля Людовіка XIV, при герцозі д'Омон і карлиналі д'Есте та вякий відзначився, наприклад винаходом жульєна. Він наприкінці XVII століття в Італії опублікував рецепт безе у своїй кулінарній книзі.
Безе
Продукти:
-
3 яйця,
-
150 г цукру,
-
1 щіпка солі.
Покроковий рецепт приготування
-
Міксером збити білки до м'яких піків.
-
Посолити.
-
Збивати ще 5 хвилин на середній швидкості.
-
Додати цукор у два заходи, продовжуючи збивати, але вже на високій швидкості. Збити до стійких піків.
-
Викласти безе на пергамент.
-
Сушити їх близько 1 години у відкритій духовці при 90-100 градусах.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ситний мінтай у лаваші.