Як пише
РЕДПОСТ, печінка багата білком, залізом, вітамінами групи B, а також іншими важливими мікроелементами, необхідними нашому організму. До того ж завдяки ніжній текстурі печінкові тефтелі сподобаються як дорослим, так і дітям.
Печінкові тюфтельки
Продукти
-
печінка - 200 г,
-
рис - 1 ст. ложка,
-
цибуля - 20 г,
-
яйця - 0,5 шт.,
-
пшеничне борошно - 2 ч. ложка,
-
жир - 1 ст. ложка,
-
томатний соус - 1,5 склянки
-
зелень,
-
сіль,
-
перець.
Покроковий рецепт приготування
-
Печінку промити, очистити від плівок та жилок
-
Пропустити печінку через м'ясорубку.
-
Рис перебрати та промити.
-
Поєднати рис із печінкою.
-
Цибулю очистити та помити.
-
Цибулю дрібно нарізати.
-
Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору.
-
Змішати цибулю з печінкою.
-
Додати сире яйце, сіль, перець.
-
Перемішати.
-
Масу добре вибити.
-
Скачати кульки дві штуки на порцію.
-
Обваляти в борошні.
-
Обсмажити.
-
Обсмажені тюфтельки перекласти у форму.
-
Залити томатним соусом.
-
Запікати в духовці протягом 1 години.
-
Подавати з гарніром та соусом, посипавши зеленню.