Як пише
РЕДПОСТ, готові кальмари чудово поєднуються з будь-яким гарніром, а страва буде чудовим доповненям до будь-якого святкового столу.
Кальмари у томатному соусі
Продукти:
-
600 г кальмарів,
-
2 моркви,
-
1 цибулина,
-
200 г сметани,
-
1,5 ст. томатної пасти,
-
1,5 ст. оливкової олії,
-
1,5 ст. вершкового масла,
-
сіль,
-
паприка,
-
спеції.
Покроковий рецепт приготування:
-
Нарізати кільцями кальмари.
-
Цибулю порізати півкільцями.
-
Моркву натерти на тертці.
-
Змішати обидві олії
-
Обсмажити цибулю та моркву на суміші двох олій до м'якості.
-
Додай сметану з томатною пастою.
-
Приправити
-
Перемішати.
-
Протушкувати 1 хвилину на слабкому вогні.
-
Викласти кальмари у цей соус.
-
Знову перемішати.
-
Протушкувати ще 3 хвилини.
-
Зняти блюдо з вогню.
-
Дати йому настоятись під кришкою.