Ароматний лимонний курд на жовтках

Універсальна страва, яка урізноманітнить меню десертів.
Як приготувати лимонний курд на жовтках
 
Як пише РЕДПОСТ, лимонний курд - традиційний англійський крем, винайдений під впливом цитрусових, що з'явилися в XVII-XVIII століттях на європейському континенті і незабаром стали доступними. Він може використовуватися при виготовленні тортів, бути начинкою для пирогів, тістечок або тартів, а також як топінг. Це також прекрасний варіант застосування жовтків, що залишилися. 
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
 

Лимонний курд на жовтках

 

Продукти: 

 
  • 4 лимони, 
  • 6 яєчних жовтків, 
  • 200 г цукру, 
  • 2 ст. крохмалю, 
  • 150 г вершкового масла 
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Зняти цедру із 1-2 лимонів.
  2. Вичавити сік із усіх 4 цирусових. 
  3. Покласти все у каструлю.
  4. Всипати цукор із крохмалем
  5. Перемішати до однорідності. 
  6. Довести масу до кипіння. 
  7. Розбити яйця.
  8. Відокремити жовтки від білків. 
  9. Окремо збити жовтки.
  10. Поступово влити гарячий сироп до них, продовжуючи збивати. 
  11. Ще раз нагріти масу до кипіння.
  12. Зняти з вогню.
  13. Втрутити вершкове масло. 
  14. Дати курду охолонути.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати швидкий салат  з гарбуза та яблук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме