Як пише
РЕДПОСТ, лимонний курд - традиційний англійський крем, винайдений під впливом цитрусових, що з'явилися в XVII-XVIII століттях на європейському континенті і незабаром стали доступними. Він може використовуватися при виготовленні тортів, бути начинкою для пирогів, тістечок або тартів, а також як топінг. Це також прекрасний варіант застосування жовтків, що залишилися.
Лимонний курд на жовтках
Продукти:
-
4 лимони,
-
6 яєчних жовтків,
-
200 г цукру,
-
2 ст. крохмалю,
-
150 г вершкового масла
Покроковий рецепт приготування:
-
Зняти цедру із 1-2 лимонів.
-
Вичавити сік із усіх 4 цирусових.
-
Покласти все у каструлю.
-
Всипати цукор із крохмалем
-
Перемішати до однорідності.
-
Довести масу до кипіння.
-
Розбити яйця.
-
Відокремити жовтки від білків.
-
Окремо збити жовтки.
-
Поступово влити гарячий сироп до них, продовжуючи збивати.
-
Ще раз нагріти масу до кипіння.
-
Зняти з вогню.
-
Втрутити вершкове масло.
-
Дати курду охолонути.