Як пише
РЕДПОСТ, ця страва буде чудовим доповненням до зігрівального напою в довгі та холодні вечори. Що стосується самого рецепту, то тарт - відкрита французька солодка страва - з'явився випадково - через дівчину, яка, чекаючи на гостей, збиралася спекти яблучний пиріг. Вона поставила грітися сковороду з яблуками, маслом і цукром, але, замотавшись, забула про страву, що готується. Тим часом, гості повинні були прийти. Схаменувшись і побачивши, що яблука перетворилися на карамель, кмітлива француженка, виправляючи ситуацію, замісила тісто, залила їм яблука і продовжила готування. Коли тісто зарум'янилося, панночка продовжила імпровізацію, взявши сковороду і перевернувши пиріг, внаслідок чого начинка виявилася зверху.
Грушевий тарт
Продукти:
-
225 г борошна,
-
170 г цукру,
-
70 г вершкового масла,
-
1 яйце,
-
2 яєчні жовтки,
-
10 г розпушувача,
-
850 г груш,
-
300 мл молока
-
5 г ванільного цукру.
Покроковий рецепт приготування:
-
Розтерти м'яке вершкове масло|мастило| і 70 г цукру.
-
Додати яйце
-
Перемішати
-
Додати 200 г борошна з розпушувачем.
-
Швидко замісити тісто
-
Викласти його у форму
-
Сформувати бортики
-
Відправити у холодильник на півгодини.
-
Нарізати груші часточками.
-
Викласти на основу для тарта.
-
Відправити все до духовки на 10 хвилин при 180 градусах.
-
Збити віночком жовтки, молоко і весь цукор, що залишився.
-
Довести крем до кипіння
-
Проварити 2 хвилини, помішуючи.
-
Вилити крем на груші
-
Відправити тарт до духовки ще на 25-30 хвилин.
Нагадаємо раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати поживне овочеве рагу з нутом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ