Як пише
РЕДПОСТ, це базовий рецепт, до якого можна додати какао, ванілін чи інші спеції до смаку.
Пташине молоко
Продукти:
-
140 мл води,
-
5 г агар-агару,
-
330 г цукру,
-
2 білки,
-
100 г згущеного молока,
-
200 г вершкового масла
Покроковий рецепт приготування:
-
Залити агар холодною водою
-
Залишити на півгодини,
-
Поставити на плиту
-
Довести до кипіння.
-
Проварити хвилину
-
Додати цукор
-
Перемішати.
-
Кип'ятити, помішуючи, допоки сироп не почне тягнутися ниткою.
-
Збити білки в пишну піну
-
Продовжуючи збивати, влити гарячий сироп.
-
Коли маса стане щільною, додати згущене молоко і масло,
-
Збивати ще кілька хвилин.
-
Розкласти масу у формочки
-
Забрати на годину в холодильник.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати вершкове морозиво на жовтках.