Готуємо 9 рецептів апетитного варення з кабачків на зиму

Кабачки – чудова основа і для десертів чи солодких заготовок.
Як приготувати варення з кабачків
 
Як пише РЕДПОСТ, ці рецепти урізноманітнять стіл у холодну пору року 
 

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

 

Варення з кабачків з лимоном та м'ятою

 

Продукти: 

 
  • 2 кг кабачків, 
  • 1,5 кг цукру, 
  • 2 лимони, 
  • 1/2 пучка м'яти.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Дрібно нарізати кабачки
  2. Дрібно нарізати лимони
  3. Подрібнити м'яту 
  4. Засипати все цукром. 
  5. Залишити на 1 годину, 
  6. Довести до кипіння
  7. Варити приблизно 1,5 години на слабкому вогні. 
  8. За бажанням, можна перебити все блендером посеред варіння. 
  9. Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.

 

Варення з кабачків із апельсином

 

Як приготувати варення з кабачків
 

Продукти: 

 
  • 2 кг кабачків, 
  • 1,2 кг цукру, 
  • 2 лимони, 
  • 2 апельсина, 
  • 1 склянка води, 
  • спеції.

Покроковий рецепт приготування: 

 

  1. Зняти цедру
  2. Віджати сік із апельсинів. 
  3. Витиснути сік лимонів. 
  4. Дрібно нарізати кабачки
  5. Засипати кабачки цукром
  6. Додати воду, апельсиновий сік, цедру та спеції за смаком. 
  7. Довести заготовку до кипіння
  8. Варити 40 хвилин на слабкому вогні
  9. Влити лимонний сік
  10. Варити ще 5-10 хв. 
  11. Закатати варення у стерилізовані банки.

Варення з кабачків з гарбузом

 

Як приготувати варення з кабачків

 

Продукти: 

 

  • 400 г кабачків, 
  • 400 г гарбуза, 
  • 500 г цукру, 
  • 2 апельсина, 
  • 2 лимони, 
  • 1 склянка води.

Покроковий рецепт приготування: 

 

  1. Нарізати або натерти кабачки з гарбузом на тертці. 
  2. Зняти цедру з цитрусів
  3. Дрібно нарізати їхню м'якоть. 
  4. Змішати все із цукром 
  5. Влити трохи води.
  6. Можна приправити до смаку. 
  7. Довести варення до кипіння
  8. Проварити 30-40 хвилин на слабкому вогні
  9. Закатати в стерилізовані банки.
 
 

Варення з кабачків з імбиром

 

Як приготувати варення з кабачків

 

Продукти: 

 

  • 1,2 кг кабачків, 
  • 500 г лимонів, 
  • 80-100 г кореня імбиру, 
  • 800 г цукру, 
  • 1-2 ч. л. меленої кориці.

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Лимони ошпарити окропом
  2. Дрібно нарізати їх із шкіркою. 
  3. Натерти імбир на тертці
  4. Кабачки нарізати кубиком. 
  5. Засипати кабачки цукром
  6. Залишити на 1 годину
  7. Довести до кипіння
  8. Проварити 15 хвилин на слабкому вогні
  9. Дай заготівлі охолонути. 
  10. Викласти лимони, імбир та корицю до кабачків. 
  11. Знову довести до кипіння.
  12. Проварити варення ще 15-20 хвилин
  13. Закатати у стерилізовані банки.
 

Варення з кабачків із бананом

 

Як приготувати варення з кабачків

 

Продукти: 

 

  • 1,5 кг кабачків, 
  • 2-3 банани, 
  • 700 г цукру.

Покроковий рецепт приготування: 

 

  1. Очистити та наріж кабачки кубиком
  2. Нарізати банани кубиком. 
  3. Засип все цукром
  4. Залиш на кілька годин. 
  5. Довести до кипіння
  6. Проварити 40 хвилин на слабкому вогні
  7. Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.

Варення з кабачків з волоськими горіхами

 

Як приготувати варення з кабачків

 

Продукти: 

 

  • 2 кг кабачків,
  • 4 склянки цукру, 
  • 1 склянка волоських горіхів, 
  • 2 лимони, 
  • 200–300 мл води.

Покроковий рецепт приготування: 

 

  1. Очистити та дрібно нарізати кабачки. 
  2. Волоські горіхи просушити на сухій сковороді
  3. Нарубати горіхи. 
  4. Ошпарити лимони окропом
  5. Видалити кісточки 
  6. Блендер подрібнити цитруси до однорідності.
  7. Змішати лимонну масу із цукром
  8. Проварити до розчинення середньому вогні. 
  9. Викласти кабачки і горіхи в сироп, що вийшов.
  10. Знову довести до кипіння
  11. Варити варення 45-50 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. 
  12. Закатати його у стерилізовані банки.

Варення з кабачків із яблуками

 

Як приготувати варення з кабачків

 

Продукти: 

 

 

  • 2 кг кабачків, 
  • 600 г яблук, 
  • 1,4 кг цукру, 
  • 2 лимони.

Покроковий рецепт приготування:

 

  1. Видавити лимонний сік.
  2. Зняти цедру.
  3. Очистити та дрібно нарізати яблука
  4. Очистити та нарізати кабачки
  5. Засипати яблука та кабачки цукром
  6. Залишити на 6-8 годин. 
  7. Довести заготовку до кипіння
  8. Проварити 5-7 хвилин. 
  9. Дати охолонути
  10. Додати лимонний сік та цедру
  11. Знову довести до кипіння. 
  12. Проварити ще 15 хвилин
  13. Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.

Варення з кабачків із персиками

 

 

Продукти: 

 
  • 2 кг кабачків, 
  • 2 кг цукру, 
  • 3 персики,
  • 3-4 лимони.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Ошпарити лимони окропом 
  2. Видалити кісточки із лимонів. 
  3. Видалити кісточки із персиків
  4. Додати до персиків лимон.
  5. Блендер подрібнити їх з лимоном до однорідності. 
  6. Нарізати кабачки кубиком
  7. Змішати всі інгредієнти
  8. Залиш на ніч.
  9. Довести заготовку до кипіння
  10. Зняти з вогню 
  11. Дати охолонути. 
  12. Знову довести до кипіння 
  13. Зняти з вогню. 
  14. Повторювати цей крок до бажаної консистенції варення – 3-6 разів. 
  15. Після останнього варіння одразу закатати його у стерилізовані банки.
 

Варення з кабачків з ківі

 

Як приготувати варення з кабачків

 

Продукти:

 
  • 2 кг кабачків, 
  • 6-8 ківі, 
  • 1,5 кг цукру, 
  • 1 лимон.
 
Покроковий рецепт приготування: 
 
  1. Очистити та дрібно нарізати кабачки
  2. Засипати цукром
  3. Залишити на кілька годин. 
  4. Доведи до кипіння
  5. Проварити 10 хвилин
  6. Дати заготівлі охолонути. 
  7. Знову довести до кипіння
  8. Проварити 10 хвилин
  9. Дати охолонути. 
  10. Додати нарізані ківі
  11. Додати трохи цедри до смаку
  12. Довести варення до кипіння ще раз
  13. Проварити 10-15 хвилин
  14. Закатати його у стерилізовані банки на зиму.
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме