Готуємо аранчіні - сицилійські рисові кульки з м'ясною начинкою

Ситний рецепт італійського стрітфуду з арабським корінням.
Як проготувати аранчіні - сицилійські рисові кульки з м'ясною начинкою
 
Як пише РЕДПОСТ, ідея цього рецепту, найімовірніше, завезена до Італії арабами. Новий поштовх у розвитку цієї страви - поява панірування - зробив король Федеріко II, любитель полювання та подорожей, який брав із собою їстівні запаси.
 
Як проготувати аранчіні - сицилійські рисові кульки з м'ясною начинкою
 
Так ці рисові кульки стали однією з перших в історії страв на винос. До речі, сирно-м'ясна начинка - лише один з варіантів і експериментувати із цим рецептом можна нескінченно, бо страва може бути й солодкою. Та й форма не обов'язково має бути круглою.  Ми зупинимося лише на одному з варіантів. Чому "аранчіні"? Бо страва дуже нагадує апельсини - "аранч" італійською. 
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Аранчіні, рисові кульки з м'ясною начинкою

Як проготувати аранчіні - сицилійські рисові кульки з м'ясною начинкою

Продукти на 8 порцій

 
  • Круглий рис 300 гр
  • Курячі яйця 1 шт.
  • Вершкове масло 70 гр
  • Твердий сир 100 гр

Начинка:

  • Фарш м'ясний 300 гр
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Твердий сир 100 гр
  • Цукор 1 гр
  • Зелень (петрушка) до смаку
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Томатна паста 1 стол.

Паніровка

  • Пшеничне борошно 150 гр
  • Курячі яйця 2 шт.
  • Панірувальні сухарі 2 скл.

Покроковий рецепт приготування 

 
  1. Натерти сир.
  2. Нарізати цибулю кубиками 
  3. Обсмажити в олії протягом 5 хвилин. 
  4. Додати до цибулі фарш
  5. Влити воду 
  6. Довести до кипіння, постійно розминаючи грудочки фаршу. 
  7. Посолити, 
  8. Поперчити
  9. Додати цукор
  10. Додати томатну пасту. 
  11. Перемішати
  12. Варити на середньому вогні протягом 20 хвилин. 
  13. У сковороду з м'ясом покласти петрушку 
  14. Прогріти ще хвилину. 
  15. Зняти з вогню та перемішати з тертим сиром.
  16. Відварити рис до готовності
  17. Перемішати з вершковим маслом та натертим сиром. 
  18. Додати збите яйце
  19. Добре перемішати.
  20. Змочити руки у воді.Взяти гірку рису і розім'яти на долоні, зробивши коржик. 
  21. У серединку коржика покласти ложку м'ясної начинки. 
  22. Сформувати кульку. 
  23. Повторити з усім рисом та начинкою.
  24. Яйця, що залишилися, збити з щіпкою солі. 
  25. Обваляти арачині в борошні, 
  26. Вмочити в яйце.
  27. Вмочити в панірувальні сухарі.
  28. Смажити в розпеченій олії протягом 5-7 хвилин (перевертаючи) до золотистої скоринки. Олія повинна прикривати аранчіні більше ніж на половину.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме