Як пише
РЕДПОСТ, ідея цього рецепту, найімовірніше, завезена до Італії арабами. Новий поштовх у розвитку цієї страви - поява панірування - зробив король Федеріко II, любитель полювання та подорожей, який брав із собою їстівні запаси.
Так ці рисові кульки стали однією з перших в історії страв на винос. До речі, сирно-м'ясна начинка - лише один з варіантів і експериментувати із цим рецептом можна нескінченно, бо страва може бути й солодкою. Та й форма не обов'язково має бути круглою. Ми зупинимося лише на одному з варіантів. Чому "аранчіні"? Бо страва дуже нагадує апельсини - "аранч" італійською.
Аранчіні, рисові кульки з м'ясною начинкою
Продукти на 8 порцій
-
Круглий рис 300 гр
-
Курячі яйця 1 шт.
-
Вершкове масло 70 гр
-
Твердий сир 100 гр
Начинка:
-
Фарш м'ясний 300 гр
-
Цибуля ріпчаста 1 шт.
-
Твердий сир 100 гр
-
Цукор 1 гр
-
Зелень (петрушка) до смаку
-
Сіль за смаком
-
Перець чорний мелений за смаком
-
Томатна паста 1 стол.
Паніровка
-
Пшеничне борошно 150 гр
-
Курячі яйця 2 шт.
-
Панірувальні сухарі 2 скл.
Покроковий рецепт приготування
-
Натерти сир.
-
Нарізати цибулю кубиками
-
Обсмажити в олії протягом 5 хвилин.
-
Додати до цибулі фарш
-
Влити воду
-
Довести до кипіння, постійно розминаючи грудочки фаршу.
-
Посолити,
-
Поперчити
-
Додати цукор
-
Додати томатну пасту.
-
Перемішати
-
Варити на середньому вогні протягом 20 хвилин.
-
У сковороду з м'ясом покласти петрушку
-
Прогріти ще хвилину.
-
Зняти з вогню та перемішати з тертим сиром.
-
Відварити рис до готовності
-
Перемішати з вершковим маслом та натертим сиром.
-
Додати збите яйце
-
Добре перемішати.
-
Змочити руки у воді.Взяти гірку рису і розім'яти на долоні, зробивши коржик.
-
У серединку коржика покласти ложку м'ясної начинки.
-
Сформувати кульку.
-
Повторити з усім рисом та начинкою.
-
Яйця, що залишилися, збити з щіпкою солі.
-
Обваляти арачині в борошні,
-
Вмочити в яйце.
-
Вмочити в панірувальні сухарі.
-
Смажити в розпеченій олії протягом 5-7 хвилин (перевертаючи) до золотистої скоринки. Олія повинна прикривати аранчіні більше ніж на половину.