Як пише
РЕДПОСТ, пропонуємо ще один варіант холодного супу, який допоможе освіжитися у спекотний день.
Холодний суп із кефіру, кавуна, огірків та лимону
Продукти (на 4 порції)
-
кефір 2 склянки
-
кавун 0.25 шт.
-
огірки 3 шт.
-
часник 2 зубчики
-
лимон 1 шт.
-
чи апельсин 1 шт.
-
м'ята скільки піде
-
перець мелений за смаком
Покроковий рецепт приготування:
-
Огірки нарізати невеликими кубиками.
-
Посолити.
-
Залишити, щоб вони дали сік.
-
Часник віджати за допомогою преса.
-
Часник додати до огірків.
-
Перемішати.
-
З лимона чи апельсина тонкою стружкою зняти цедру та зберегти.
-
Віджати сік.
-
Весь апельсиновий чи половину лимонного соку додати до огірків.
-
М'якуш кавуна відокремити від кірки.
-
Вибрати кісточки.
-
Кавунову м'якоть подрібнити за допомогою блендера.
-
Кефір збити.
-
Поєднати огіркову масу, подрібнену м'якоть кавуна та збитий кефір
-
Перемішати
-
Поставити суп у холодильник на півгодини.
-
Перед подачею суп збити
-
Відразу розлити по тарілках
-
Посипати меленим перцем, листочками м'яти та стружками цедри.
Раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати тонізуючий айс-американо.