Як пише
РЕДПОСТ, сирне тісто – один із найпоширеніших варіантів для паски. Вологе, м'яке, ніжне, і до смаку воно досить відрізняється від звичайного здобного.
Сирна паску на Великдень.
Продукти:
-
250 г борошна,
-
1 яйце,
-
1 жовток,
-
120 г жирного сиру,
-
50 мл молока,
-
30 г вершкового масла,
-
10 г ванільного цукру,
-
100 г цукру,
-
4 г сухих дріжджів.
Покроковий рецепт приготування:
-
Змішати тепле молоко, дріжджі та ложку цукру
-
Залишити опару, що вийшла, на 20 хвилин.
-
Блендером збити сир до однорідності.
-
Окремо збити яйце, жовток та два види цукру до пишної білої маси. З'єднати яйця, сир, опару та м'яку олію
-
Поступово втрутити борошно, що просіює.
-
Залишити тісто в теплі на 2 години
-
Вкласти тісто у форми
-
Залишити у теплі ще на 1 годину.
-
Випікати паски приблизно 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 160 градусах.