Як пише
РЕДПОСТ, хто створив цю страву вкрито мороком століть, але страва, схожа на цю смакоту, відома ще з V століття до н.е. Кисла тонка випічка, що нагадує тонкі млинці, була на столах знавців закваски стародавніх єгиптян. А до Київської Русі воно проникло приблизно в дев'ятому столітті нашої ери.
До речі, ні до якого зім'ятого млинця вираз "перший млинець комом" не відноситься. Мова йде про жертву, яку приносили наші предки духам – Комам. Звідси й прислів'я: Перший млинець Кóмам, млинець другий знайомим, третій млинець далекій рідні, а четвертий — мені.
Що стосується наведеного нами рецепту, найкраще для нього підходить свіжий сік без добавок.
Пісні млинці на яблучному соку
Продукти:
-
100 мл яблучного соку,
-
420 мл води,
-
250 г борошна,
-
10 г розпушувача,
-
3 ст. цукру,
-
1 ч. л. лимонного соку,
-
2 ст. рослинної олії
Покроковий рецепт приготування:
-
Просіяти борошно
-
Змішати усі сухі інгредієнти.
-
Злегка підігріти воду
-
Додати до неї яблучний сік, лимонний сік та олію.
-
Помішуючи, з'єднати обидві маси
-
Відразу починати пекти млинці