Як пише
РЕДПОСТ, коли ми згадуємо про фрикадельки, найчастіше на думку спадає слово "суп". Але звужувати до такого "функціоналу" ці м'ясні кульки, що з'явилися в Персії, все-таки, несправедливо. До речі, в ідеалі вони відрізняються від тефтелів тим, що в їхньому складі лише фарш та зелень. Але тут не обходиться без варіацій. А як соус до страви може добре підійти навіть домашній томатний сік без добавок.
Фрикадельки у соусі з томатного соку
Продукти:
-
500 г фаршу,
-
1 морква,
-
1 цибулина,
-
1 яйце,
-
100 г рису,
-
500 мл томатного соку
-
1 пучок зелені спеції.
Покроковий рецепт приготування:
-
Відварити рис до напівготовності
-
Змішати з фаршем, яйцем та спеціями
-
Сформувати фрикадельки.
-
Окремо нарізати цибулю та моркву.
-
Обсмажити їх до м'якості.
-
Влити томатний сік,
-
Приправити.
-
Довести до кипіння.
-
Викласти фрикадельки у соус
-
Туші під кришкою півгодини на середньому вогні.
-
Наприкінці посипати все нарізаною зеленню.
Смачного!