Як пише
РЕДПОСТ, цього разу ми вирішили приділити увагу перцю.
Медовий перець на зиму
Продукти:
-
50 шт. болгарського перцю
Маринад:
-
1 літр води
-
1 склянка меду
-
2 ст. ложки солі (без гірки)
-
1/2 склянки соняшникової олії
Покроковий рецепт приготування
-
Взяти велику каструлю.
-
Налити воду і закип'ятити.
-
Коли вода закипить, завантажити помиті кришки.
-
Зверху поставити сито або сталевий друшляк
-
На нього встановити банки шийкою вниз.
-
Банки кип'ятити від 6 до 25 хвилин залежно від розміру.
-
Коли в банках з'являться великі краплі від пари, то вони добре простерилізувалися і можна їх знімати.
-
Поставити їх на чистий рушник шийкою вниз, щоб стікала вода.
-
Нарізати перець великою соломкою.
-
Поставити маринад на вогонь.
-
У киплячий маринад додати 100 г 9% оцту.
-
Перець проварити у маринаді 2–3 хвилини.
-
Щільно розкласти в стерильні банки в рівень із шийкою і закатати.
-
Окутати на 12 годин.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати гарбузовий кекс із апельсиновим сиропом.