Як пише
РЕДПОСТ, ми продовжуємо розмову про напої, які зігріють у холодну пору року. Цей рецепт добре замінює звичайний чай.
Що варто врахувати
-
Не варто кип'ятити пелюстки каркаде дуже довго – вони стануть сірими.
-
Краще не класти мед в киплячий чай, а додавати його в охолоджений напій. Так він збереже свій аромат та користь.
Червоний цитрусовий чай
Продукти:
-
2 столові ложки чаю каркаде;
-
1-2 часточки лимона;
-
1–2 часточки апельсина;
-
1-2 часточки грейпфрута;
-
500 мл води;
-
мед чи цукор до смаку.
Покроковий рецепт приготування
-
Частки лимона, апельсина та грейпфрута очистити від шкірки та плівок.
-
Каркаде та фрукти покласти в каструлю.
-
Закип'ятити воду.
-
Залити водою фрукти та чай.
-
Можна додати цукор.
-
Перемішати.
-
Поставити на маленький вогонь.
-
Довести до кипіння
-
Зняти з плити
-
Закрити кришкою.
-
Дати настоятися 2-3 хвилини.
-
Розлити по чашках.
-
Можна додати мед.
-
Подати на стіл.
Смачного!