Як пише
РЕДПОСТ, ніжний мус може особливо сподобатися дітям. Він стане найкращим другом молодих мам та однією з перших страв їхніх дітей як альтернатива манній каші. Його можна готувати на основі будь-яких фруктів.
Мус із вівсяно-манки
Продукти:
-
80 мл вівсяно-манної крупи або манки
-
500 мл молока
-
1 велике яблуко
-
кілька ягід полуниці
-
3 ст. л. цукру
Покроковий рецепт приготування
-
Молоко налити в каструлю і закип'ятити.
-
Висипати туди вівсяно-манну крупу тонким струмком, помішуючи, щоб не утворювались грудочки.
-
Готувати кашу доки вона не прийме густу консистенцію.
-
Яблуко помити,
-
Зняти шкірку
-
Очистити від насіння.
-
У киплячу воду відправити оброблене яблуко.
-
За бажанням додати трохи кориці, яка дасть приємний аромат та смак.
-
Варити фрукт до готовності, тобто поки він стане зовсім м'яким.
-
Дістати яблуко,
-
Трохи остудити
-
Перетерти через ситечко.
-
У кашу, що вийшла, всипати цукор і перетерте яблуко.
-
Перемішати.
-
Вимити полуницю,
-
Відокремте листочки.
-
Мус, що вийшов, остудити,
-
Додайте підготовлену полуницю,
-
Збийте блендером чи міксером до стану пишної маси.
-
Готовий мус можна красиво прикрасити полуницею та листочком м'яти.
Смачного!