Як пише
РЕДПОСТ, тімбаль - старовинне блюдо родом із Франції. По суті це макаронна запіканка з начинкою. Це може бути і комбінація, наприклад, фаршу та грибів.
Французька запіканка з м'ясним фаршем тімбаль
Продукти:
-
300 г довгих макаронів
-
300 г м'ясного фаршу
-
1 склянка вершків жирністю 15-20%
-
2 яйця
-
зелень (кріп, петрушка)
-
перець за смаком
-
сіль
Покроковий рецепт приготування
-
Макарони відварити до напівготовності,
-
Розкласти на рушник, щоб трохи підсохли.
-
М'ясний фарш обсмажити до готовності.
-
За бажанням можна додати гриби.
-
Яйця збити.
-
Змішати із вершками.
-
Підсолити.
-
Додати рубану зелень.
-
Круглу форму (або сковорідку) змастити вершковим маслом.
-
По спіралі викласти макарони так, щоб вони закрили дно та стінки форми.
-
Викласти фарш у вистелену макаронами форму.
-
Залити яєчно-вершковою заливкою, трохи не доходячи до верху.
-
Зверху закрити начинку макаронами, також викладаючи по спіралі.
-
Запікати у духовці хвилин 40.
-
Вийняти готовий пиріг із форми, перевернувши на тарілку.
Смачного!