
Як пише РЕДПОСТ, смажені у фритюрі баклажани, стиглі помідори, зелень та цікава заправка стануть чудовим гарніром до м'яса.
Складові
-
Баклажани – 1 шт.
-
Помідори – 2 шт.
-
Сирний сир (вершковий без добавок) – 60 г
-
Рослинна олія (приблизно) - 250 мл
-
Соус чилі (солодкий) – 2 ст. л.
-
М'ята - 2-3 гілочки
-
Зелень кінзи - 2-3 гілочки
-
Базилік - 2-3 гілочки
-
Оливкова олія – 2 ст. л.
-
Кунжутна олія (Можна замінити на оливкову, але смак зміниться) – 2 ст. л.
-
Крохмаль – 2 ст. л.
-
Насіння соняшника – 1 ст. л.
-
Кунжут – 1 ч. л.
Покрокове приготування
-
Баклажан вимийте, обсушіть, наріжте великими кубиками. Складіть нарізаний овоч у миску, посоліть та залиште на 5-7 хвилин. Потім злийте рідину, що виділилася, а баклажани обсушіть.
-
Поки баклажани просолюються, підготуйте всі інші інгредієнти. Помідори наріжте великими шматочками. Вибирайте помідори стиглі соковиті, але щільні. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізки та приготування вони розповзуться у безформну масу та зіпсують зовнішній вигляд страви.
-
Усю зелень вимийте, обсушіть і порубайте.
-
Насіння соняшника та кунжуту підсмажте окремо на сухій сковороді до золотистого кольору. Якщо у вас насіння соняшника вже смажене, додатково прожарювати їх не потрібно. Можете замінити це насіння на готову суміш насіння для салатів або взяти щось одне: кунжут або насіння.
-
Шматочки баклажанів обваляйте у крохмалі з усіх боків. Для цього зручно використати целофановий пакет.
-
У сотейнику розігрійте олію і кілька заходів обсмажте баклажани у фритюрі до хрусткої золотистої скоринки. Періодично перемішуйте баклажани, щоб шматочки не злиплися один з одним і просмажилися рівномірно. Дуже важливо обсмажити баклажани наприкінці, коли інші овочі будуть нарізані. Тому що подавати салат бажано в теплому вигляді, поки баклажани гарячі та хрусткі.
-
Готові баклажани перекладіть на паперові серветки, щоб увібрала зайву олію.
-
У мисці з'єднайте помідори, зелень, баклажани, оливкову та кунжутну олії, соус чилі та акуратно перемішайте салат, намагаючись не придушити помідори. Заправляти такий салат краще безпосередньо перед подачею, інакше баклажани стануть м'якими.
-
Перекладіть салат на блюдо сервіровки або в салатник. Зверху викладіть невеликі кнелі з сирного сиру. Все посипте кунжутом та насінням соняшника. Подавайте салат потрібно відразу, поки баклажани зберігають хрустку скоринку. Якщо салат постоїть 15 хвилин або довше, то баклажани розмокнуть. Смачного!