Як пише
РЕДПОСТ, цю страву можна подати як на сніданок, так і як солодкий перекус для всієї родини. Солодкі та поживні ласощі низькокалорійні, тому не нашкодять фігурі.
Що варто врахувати
-
Для начинки можна використовувати родзинки, фініки та інші сухофрукти чи горіхи. Вони додадуть насолоду, смак та аромат.
-
Ті, хто дуже полюбляє солодке, можуть додати трохи цукру до сметани.
-
Сметану краще брати натуральну, густу та з високим відсотком жирності, щоб вона не витекла під час запікання.
-
Волоські горіхи можна замінити кедровими горішками або мигдалем.
-
Сметану можна замінити на натуральний йогурт без добавок.
-
Замість цукру можна замінити цукрозамінник, який не боїться термічної обробки.
Яблука зі сметаною у духовці
Продукти на 2 порції:
-
Яблука (середнього розміру) 2 шт.
-
Сметана (35%) 100 гр
-
Цукор 1 чайн.
-
Чорнослив 10 гр
-
Курага 10 гр
Покроковий рецепт приготування
-
Яблука вимити у проточній воді,
-
Обсушити на паперових рушниках.
-
Ножем зрізати верхівку з широкого краю яблука,
-
Вирізати серцевину з насінням, але до кінця не доходити до кінця, щоб випадково не прорізати яблуко наскрізь. Можна використовувати не ніж, а чайну ложку із тонким краєм.
-
Чорнослив та курагу для начинки ретельно промити під проточною водою
-
Викласти в миску,
-
Залити окропом і залишити на кілька хвилин, щоб вони набрякли.
-
Воду злити,
-
Обсушити
-
Дрібно нарізати ножем.
-
Форму для запікання застелити пергаментом.
-
Яблука поставити у форму для запікання.
-
Кожне яблуко начинити подрібненими чорносливом та курагою.
-
Зверху, хто любить солодкі десерти, може присипати трохи цукру.
-
Ложкою у кожне яблуко на начинку викласти сметану.
-
Зверху начинку в яблуках можна присипати подрібненим волоським горіхом. Він надасть десерту приємного присмаку.
-
Духовку розігріти до 180 градусів.
-
Поставити форму з яблуками до духовки приблизно на 25 хвилин.
-
Вийняти десерт із печі,
-
Дати трохи охолонути
-
Подати до столу.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ