Як пише
РЕДПОСТ, танапур або спас - оригінальна та ніжна національна вірменська страва. Дуже смачний суп, який підійде як для спекотної, так і для холодної пори року. Влітку він подається холодним, а взимку – гарячим.
Що варто врахувати
-
Справжній спас вийде лише в тому випадку, якщо не відходити від традиційного складу інгредієнтів страви. Але якщо не знайдеться мацони, можна взяти звичайний жирний кефір. Але в цьому випадку кількість води потрібно зменшити вдвічі.
Вірменський суп танапур
Продукти на 4 порції
-
Мацони (або кефір (тоді води необхідно взяти 0,5 склянки)) 1 скл.
-
Вода 1 скл.
-
Курячі яйця 1 шт.
-
Пшенична крупа (або булгур, кус-кус) 60 гр
-
Цибуля ріпчаста 100 гр
-
Борошно пшеничне 1 стол.л.
-
Вершкове масло 30 гр
-
Сіль 2 гр
-
Зелень кінзи 10 гр
-
Петрушка 10 гр
-
М'ята 2 гр
Покроковий рецепт приготування
-
Пшеницю добре промити
-
Замочити пшеницю на ніч,
-
Воду злити,
-
Пшеницю промити
-
Варити у підсоленій воді близько 25 хвилин.
-
В окремій мисці збити виделкою яйце із сіллю.
-
Додати столову ложку борошна, що просіює.
-
Ретельно промішати суміш, щоб не було грудочок.
-
Додати в яєчну суміш мацун та воду.
-
Добре змішати суміш, до однорідності. Суміш має вийти густою як сметана за консистенцією.
-
У каструлю з крупою влити суміш і
-
Поставити на вогонь.
-
Довести до кипіння, помішуючи дерев'яною лопаткою.
-
Цибулю почистити і дрібно порізати.Паралельно на сковороді розігріти шматочок вершкового масла|мастила|
-
Обсмажити до золотистості цибулю.
-
Зменшити вогонь до середнього та варити суп, постійно помішуючи, щоб суміш не згорнулася.
-
Зелень кінзи та петрушки дрібно порізати і відправити в каструлю із супом.
-
Туди ж покласти цибульну піджарку з олією, перемішати.
-
Варити ще 10 хвилин.
-
Вимкнути вогонь.
-
Дати постояти супу під кришкою близько 15 хвилин.
-
Подаємо в гарячому або холодному вигляді, зі свіжою зеленню та хлібом.
-
Можна кинути пару листків м'яти, з такою подачею врятувати буде особливо освіжаючим.
Смачного!