Як пише
РЕДПОСТ, з абрикосу можна приготувати чимало смачних десертів.
Абрикосовий зефір
Продукти:
-
Абрикоси – 0,5 кг
-
Агар-агар - 8 г
-
Цукор – 480 г
-
Яйце (білок) – 1 шт.
-
Вода – 120 мл
-
Цукрова пудра (для подачі)
Покроковий рецепт приготування
-
Помити абрикоси,
-
Очистити від кісточок,
-
Викласти у миску
-
Поставити в духовку, розігріту до 180 ° С на 3-5 хвилин.
-
Дати абрикосам трохи охолонути
-
Протерти через сито.
-
До абрикосового пюре додати 160 г цукру
-
Поставити на повільний вогонь до розчинення кристалів (доводити до кипіння необов'язково).
-
Зняти з вогню
-
Остудити до кімнатної температури.
-
В окрему каструлю вилити воду, додати 270 г цукру та довести до кипіння.
-
У мисці з'єднати 50 г цукру та агар-агар.
-
Коли вода в каструлі закипить, повільно влити суміш з агар-агаром.
-
Сироп варити 5 хвилин на середньому вогні,
-
Зняти з вогню та остудити.
-
Для основи зефіру змішати абрикосове пюре з білком
-
Збити міксером до отримання пишної маси (5 хвилин).
-
Поступово влити сироп із агару
-
Ще раз добре збити на максимальній швидкості.
-
Збиту масу перекласти в кондитерський мішок і видавити половинки зефіру на пергаментний папір.
-
Залишити зефір на ніч за кімнатної температури,
-
Зняти з пергаменту, попарно з'єднати і посипати цукровою пудрою.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: