Для приготування десерту знадобляться такі інгредієнти:
-
2 1/2 чайні ложки порошкоподібного желатину;
-
2 столові ложки плюс 1 1/2 склянки молока;
-
2 чайні ложки ванільного екстракту;
-
2/3 склянки цукру;
-
1/2 склянки какао-порошку;
-
1/4 чайної солі;
-
200 мл густих вершків;
-
шоколадна стружка для прикраси.
Крок 1
Змішайте желатин, 2 столові ложки молока та весь екстракт ванілі в невеликій мисці, поки вони добре не змішаються. Дайте суміші постояти кілька хвилин, щоб желатин застиг.
Крок 2
Змішайте цукор, какао-порошок і сіль у невеликій каструлі з нержавіючої сталі за допомогою гнучкої лопаточки, щоб перемішати інгредієнти. Додайте 1 1/2 склянки молока, що залишилися; варіть на середньому вогні, обережно помішуючи, до гарячої пари - не більше 5 хвилин, інакше молоко згорнеться. Зніміть із вогню.
Крок 3
Додайте молочно-желатинову суміш, помішуючи, доки вона повністю не розчиниться. Перекладіть у контейнер і охолодіть протягом 5 хвилин, потім накрийте кришкою і поставте в холодильник щонайменше на 3 години до затвердіння.
Крок 4
Перекладіть охолоджений шоколадний пудинг у чашу стаціонарного міксера з насадкою-лопаткою. Збивайте на низькій швидкості протягом кількох секунд, потім повільно збільште до середньо-високої. Спочатку пудинг комкуватиметься, але продовжуйте збивати, і через хвилину він стане однорідним. Поверніть у початковий контейнер, потім перелийте вершки в порожню чашу міксера (не очищаючи чашу).
Крок 5
Змініть насадку міксера на насадку-вінчик; збивайте на середній швидкості протягом 4 хвилин, доки вершки не будуть збиті рівно настільки, щоб вони почали збиратися в кульки всередині насадки.
Крок 6
Використовуйте гнучку лопаточку, щоб вручну акуратно в кілька заходів ввести шоколадний пудинг. Накрийте та поставте в холодильник на 30 хвилин і до 5 днів.
Крок 7
Розкладіть охолоджену суміш по креманках, посипте шоколадом та смакуйте десерт з улюбленим напоєм.