Цей повітряний пиріг з абрикосами пахне літом, сонцем та піднімає настрій, передає РЕДПОСТ.
Інгредієнти
-
абрикоси без кісточок 300 грам
-
пшеничне борошно 400 грам
-
олія 100 мл
-
натуральний питний йогурт без добавок та цукру 400 мл
-
яйце 3 шт.
-
цукор 150 грам
-
ванільний цукор 10 грам
-
сіль щіпка
-
харчова сода чайна ложка (або 10 г розпушувача)
-
кукурудзяний крохмаль 50 грам
-
шоколадні термостабільні дропси 20 грам
-
цукрова пудра для прикраси
Приготування
-
У мисці змішати яйця, цукор, ванільний цукор та сіль. Заважати віночком або міксером до білої піни Додати йогурт, соду і олію, перемішати до з'єднання всіх інгредієнтів. Муку додавати частинами, ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
-
Дно та боки роз'ємної форми для випічки Ø26 см застелити пергаментом і змастити олією. Покласти 1/2 частину тіста і розрівняти
-
Зверху укласти шар абрикосів (трохи залишити для прикраси), а щоб вони не потекли в тісті, опустити в кукурудзяний крохмаль. Абрикоси потрібно трохи притиснути, щоб глибше занурити їх у тісто.
-
Зверху абрикоси також посипати крохмалем. Покласти частину тіста, що залишилася, і розрівняти.
-
Зверху укласти абрикоси, що залишилися, і посипати шоколадними термостабільними дропсами. Випікати в заздалегідь прогрітій духовці при t=180°C в режимі верх/низ приблизно 40-45 хвилин, залежно від духовки. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою
-
Дати пирогу трохи охолонути і дістати з форми. За бажанням готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою. Смачного.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме