.jpg)
Як повідомляє РЕДПОСТ, ця страва підійде людям, які дотримуються дієти і стежать за фігурою, так як готуються вони в електровафельниці майже без застосування олії.
Інгредієнти:
-
кабачки - 500 грам
-
часник - 1 зубчик
-
куряче яйце - 1 штука
-
пшеничне борошно - 5 столових ложок
-
оливкова олія - 1 столова ложка
-
сіль - 1/2 чайних ложки
-
чорний перець - за смаком
-
зелень - за смаком
З цієї кількості інгредієнтів виходить 6-8 кабачкових вафель.
Якщо ви будете використовувати молоді кабачки, то очищати їх від шкірки не обов'язково, достатньо просто добре промити їх під водою. А якщо ж старі, то очистіть їх.
У даному рецепті пшеничне борошно можна замінити на рисове або вівсяне, а оливкова олія — на будь-яку іншу олію на ваш смак.
Приготування
-
На великій тертці натираємо кабачки, додаємо сіль та перемішуємо. Залишаємо на 7-10 хвилин, щоб вони пустили сік. Після цього віджимаємо та зливаємо зайву рідину.
-
Додаємо яйце і на дрібній тертці натираємо часник (або пропускаємо його через прес). На свій смак можна додати більше часнику або ж зовсім відмовитися від нього.
-
Додаємо мелений перець. Зелень дрібно нарізаємо, додаємо до кабачків і добре перемішуємо.
-
Насипаємо борошна та столову ложку оливкової олії, перемішуємо.
-
На добре розігріту вафельницю викладаємо по півтори столові ложки кабачкової суміші і смажимо до готовності, приблизно 5 хвилин. Залежно від покриття вашої вафельниці, її осередки попередньо можна змастити олією.
-
Готові вафлі з кабачків викладаємо на тарілку, за бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!