Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
-
1,5 столових ложки оливкової олії першого віджиму;
-
2 столові ложки меду;
-
1/2 чайної ложки подрібненого листя чебрецю;
-
1/4 чайної ложки меленої кориці;
-
1/4 чайної ложки меленого кардамону;
-
2 склянки вівсяних пластівців;
-
дрібка солі;
-
1/4 склянки волоських горіхів, розламаних;
-
2 столові ложки очищеного несолоного гарбузового насіння;
-
5 великих фініків без кісточок, дрібно нарізаних;
-
2 столові ложки родзинок (за бажанням).
Крок 1
Нагрійте олію і мед у широкій сковороді на середньому вогні, помішуючи, поки вони не стануть рідкими і добре перемішаними.
Крок 2
Додайте чебрець, корицю та кардамон; готуйте близько хвилини, доки не з'явиться аромат. Додайте вівсяні пластівці та дрібку солі, перемішайте, щоб вони поступово покрилися. Варіть 7-8 хвилин, періодично помішуючи, поки вівсяні пластівці не почнуть набувати кольору. Зменшіть вогонь до мінімуму.
Крок 3
Додайте волоські горіхи та гарбузове насіння; готуйте ще 7-8 хвилин, періодично помішуючи. Перекладіть суміш на лист з бортами, щоб вони охолонули протягом 10-20 хвилин, потім додайте фініки та родзинки.
Крок 4
Повністю охолодіть та подавайте з молоком або йогуртом.