
На думку редакції РЕДПОСТ, приготувати найсмачніше домашнє морозиво зі свіжою черешнею і шоколадом набагато краще, ніж купити в магазині, адже в такому випадку воно не міститиме жодних шкідливих добавок.
Продукти (на 4 порції)
-
Черешня - 400 г
-
Вершки жирністю 33% - 220 мл
-
Молоко – 60 мл
-
Цукор - 50 г
-
Шоколад темний – 30 г
-
Сіль - 1 щіпка
-
М'ята свіжа для прикраси - 1 гілочка
Приготування
-
Вимийте та переберіть черешню. Якщо ви використовуєте дуже солодку черешню, кількість цукру можна зменшити або його взагалі не додавати.
-
Видаліть черешки та кісточки з черешні.
-
У каструлю або сотейник перекладіть 300 г черешні, додайте сіль, цукор, влийте молоко та 110 мл вершків.
-
Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин на слабкому вогні.
-
Занурювальним блендером подрібніть вміст каструлі в однорідне пюре. Повністю остудіть вершково-черешневу масу.
-
100 г черешні, що залишилися, без кісточок наріжте середніми шматочками. Шоколад дрібно порубайте ножем.
-
У остиглу масу з черешнею додайте вершки, що залишилися (110 мл).
-
Віночком збийте масу до легкої та повітряної піни, приблизно 2-3 хвилини.
-
Перелийте масу в ємність, яку можна ставити в морозильну камеру. Додати шоколад і поставити на 1 годину в морозильник. Потім перемішайте, додайте|добавляйте| нарізану черешню і ще раз поставте в морозильник на 1 годину.
-
Повторіть перемішування ще двічі через кожну годину. Це потрібно для того, щоб у морозиві не утворювалися кристалики льоду і воно зберегло м'яку консистенцію.
-
Через 5-6 годин домашнє вершкове морозиво із черешні з шоколадом готове.
-
Викладіть морозиво в креманку для подачі і прикрасьте листком м'яти.