Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
-
300-400 г курячого філе або грудки без кісток та шкіри, нарізаних проти волокон на тонкі смужки завдовжки 2-3 см;
-
1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю;
-
1/2 чайної ложки дрібної солі, плюс більше за необхідності;
-
4 склянки курячого бульйону;
-
150 г замороженої або свіжої кукурудзи;
-
100 мл вершків 10%;
-
2 великих яйця, добре збитих;
-
мелений білий або мелений чорний перець;
-
нарізана зелена цибуля для прикрашання.
Крок 1
У невеликій мисці змішайте курку, крохмаль кукурудзяний і сіль, і акуратно перемішайте вручну, щоб вся курка була покрита. Відкладіть на 20 хвилин.
Крок 2
У великій каструлі на сильному вогні змішайте курячий бульйон з кукурудзою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, щоб рідина кипіла повільно.
Крок 3
Опускайте шматочки курки по одному, перемішуючи після кожного, щоб шматочки не злиплися в супі. Після додайте вершки та продовжуйте помішувати круговими рухами, повільно вливаючи яйця.
Крок 4
Спробуйте суп і приправте сіллю та перцем за бажанням. Розлийте по тарілках і прикрасьте нарізаною зеленою цибулею, якщо використовуєте перед подачею на стіл.