Для приготування десерту знадобляться такі інгредієнти:
Для бісквіта:
-
350 г цукрового піску;
-
230 г несоленого вершкового масла, розтопленого та охолодженого;
-
2 чайні ложки ванільного екстракту;
-
3/4 чайної ложки мигдального екстракту;
-
2 великі яйця;
-
2 великі яєчні жовтки;
-
380 г маслянки;
-
2 чайні ложки розпушувача;
-
3/4 чайної ложки харчової соди;
-
1 чайна ложка дрібної солі;
-
375 грамів борошна.
Для глазурі
-
170 г несоленого вершкового масла, нарізаного кубиками;
-
80 г згущеного молока;
-
1/2 чайної ложки дрібної солі;
-
360 г цукрової пудри;
-
2 чайні ложки ванільного екстракту;
-
300 г полуничного пюре без кісточок.
Крок 1
У великій мисці змішайте цукор, масло, ванільний та мигдальний екстракти до однорідності. Збийте яйця та жовтки, по одному, потім збийте маслянку. Додайте в миску розпушувач, харчову соду та сіль. Акуратно додайте борошно та вимішуйте поки маса не стане однорідною.
Крок 2
Розігрійте духову шафу до 180 градусів. Застеліть деко пергаментним папером, викладіть тісто та випікайте 17-20 хвилин, повертаючи деко вперед-назад наполовину, або поки зубочистка, вставлена в центр бісквіту, не буде чистою. Перекладіть форму на решітку і дайте охолонути.
Крок 3
Приготуйте глазур: у маленькій каструлі змішайте масло, молоко і сіль.
Коли бісквіт охолоне, поставте каструлю на середній вогонь і готуйте періодично помішуючи, поки суміш не закипить. Негайно зніміть з вогню суміш, додайте цукрову пудру, ваніль, а потім полуничне пюре. Взбийте масу до однорідності.
Крок 4
Вилийте теплу глазур на гарячий бісквіт і за допомогою лопаточки розподіліть глазур по краях. Дайте повністю охолонути, перш ніж нарізати скибочками та подавати.