Для приготування страви використовуйте такі інгредієнти:
-
300 г темного шоколаду;
-
14 столових ложок вершкового масла;
-
150 г цукру;
-
5 великих яєць;
-
1 столова ложка борошна;
-
1/4 чайної ложки дрібної солі;
-
збиті вершки для подачі (за бажанням);
-
малина для подачі (за бажанням).
Крок 1
Покладіть решітку всередину духовки і розігрійте до 180 градусів. Злегка змастіть олією круглу форму. Вистеліть дно форми пергаментним папером та змастіть олією.
Крок 2
У великій мисці, встановленій над каструлею з невеликою кількістю окропу, розтопіть разом шоколад і масло. Як альтернатива ви можете розтопити шоколад і масло в мікрохвильовій печі.
Крок 3
Зніміть миску з вогню і додайте цукор, поки він не розчиниться. Суміш виглядатиме зернистою.
Крок 4
Додайте яйця по одному, добре збиваючи кожне в тісті, перш ніж додати наступне.
Крок 5
Нарешті, додайте борошно і сіль, поки тісто не стане густим і блискучим. Перекладіть тісто в підготовлену форму і випікайте 25-27 хвилин або поки верх не стане блискучим і трохи потрісканим.
Крок 6
Перекладіть на решітку і дайте охолонути у формі протягом 20 хвилин, перш ніж перевернути на тарілку, зняти пергамент і перевернути верхньою стороною. Бісквіт трохи почне здуватись, коли охолоне; це нормально. Дайте охолонути, поки не стане теплим або повністю, перш ніж нарізати скибочками та подавати зі збитими вершками та ягодами.