Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
-
600 г яловичого фаршу;
-
дрібна сіль;
-
свіжий чорний перець;
-
4 скибочки сиру (за бажанням);
-
4 булочки для гамбургерів, підсмажені за бажанням;
-
майонез;
-
гірчиця;
-
нарізані солоні огірки;
-
нарізана цибуля;
-
листя салату;
-
помідори для подачі (за бажанням).
Крок 1
Розділіть м'ясний фарш на 4 рівні частини і вільно сформуйте котлети. Зробіть пальцями кругле заглиблення шириною 4 см в центрі кожної котлети. Злегка приправте обидві сторони сіллю та перцем.
Крок 2
Розігрійте сроворідку до середньо-високої температури та покладіть котлети плоскою стороною вниз і готуйте, доки вони не підрум'яняться, близько 3 хвилин. Переверніть котлети, накрийте кришкою і готуйте, поки вони не підрум'яняться, ще 4 хвилини для середньої готовності. Ніколи не натискайте на котлети, поки вони готуються.
Крок 3
Перекладіть котлети на тарілку, додайте скибочку сиру в кожну, якщо використовуєте, накрийте нещільно фольгою і дайте постояти 3-5 хвилин.
Крок 4
Покладіть булочки для гамбургерів зрізом вниз на 1 хвилину. Розкладіть булочки по тарілках і змастіть гірчицею та/або майонезом, якщо використовуєте. Додайте солоні огірки, якщо використовуєте на дно булочки, зверху викладете гамбургер, цибулю, листя салату і помідори, якщо використовуєте, і подавайте.