
Для приготування десерту знадобляться такі інгредієнти:
-
480 мл густих вершків;
-
120 г крем-сиру;
-
130 г цукрового піску;
-
1 столова ложка дрібно натертої лимонної цедри (з 2 великих лимонів);
-
100 мл свіжого лимонного соку (від 2 до 3 великих лимонів);
-
фрукти та ягоди для подачі.
Крок 1
У середній каструлі на середньому вогні змішайте густі вершки, цукор та цедру лимона. Доведіть суміш до слабкого кипіння та кип'ятіть протягом 1 хвилини, періодично помішуючи.
Крок 2
Підтримуйте стійке кипіння, регулюючи температуру при необхідності, і готуйте, даючи вершкам трохи випаруватися ще 2 хвилини.
Крок 3
Зніміть з вогню та додайте лимонний сік. Процідити через дрібне сито у велику мірну чашку з носиком.
Крок 4
Розлийте суміш по шести формах (1 чашка/240 мл) або склянкам/чайним чашкам. Охолодіть, не накриваючи кришкою, на 2-3 години або на ніч. При подачі прикрасьте фруктами та ягодами.