Інгредієнти, які слід підготувати для смачних та ароматних ласощів
Редакція
РЕДПОСТ зазначає, що тісто для такого паски можна залишити в холодильній камері на ніч, а вранці зайнятися її випіканням. Це справжня знахідка для тих господарок, які надто зайняті.
Що підготувати для ласощів:
-
посипка кондитерська на власний смак;
-
цукрова глазур також на власний смак;
-
цукати близько 40 г;
-
родзинки у кількості 3 столові ложки;
-
вода близько 20 мл;
-
ванільний цукор у кількості 2 чайні ложки;
-
рослинна олія близько 1 столової ложки;
-
сухі дріжджі у кількості 7 грамів;
-
цукор близько 0,5 склянки;
-
яйця у кількості 2 штуки;
-
пшеничне борошно близько 2 склянок;
-
молоко близько 0,5 склянки.
Як слід готувати смачні ванільні ласощі
З продуктів, перерахованих вище, виходить близько трьох пасок середнього розміру. Якщо потрібно, то інгредієнти можна збільшити пропорційно.
Як готувати:
-
Спершу слід взяти ємність середнього розміру і влити в неї теплу воду. Далі додати сухі дріжджі, також чайну ложку цукру, добре все перемішати між собою, накрити харчовою плівкою і поставити в місце, де досить тепло на 10 хвилин. У тому випадку, якщо дріжджі гарної якості, то вказаного часу достатньо для того, щоб опара стала повітряною;
-
тепер опару слід вилити в ємність якомога більше, додати тепле молоко, а потім все добре перемішати між собою;
-
тепер слід розбити яйця в іншу тару, додати цукор, що залишився, ванільний цукор, після чого добре все перемішати. Це найкраще робити за допомогою віночка;
-
вершкове масло краще заздалегідь дістати з ходильної камери, щоб воно стало м'яким. Його слід трохи розтопити, наприклад, на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а потім відправити в яйця. Додати олію і перемішати все;
-
тепер необхідно з'єднати яєчну суміш та дріжджову, а потім додати борошно. Найкраще брати найвищого гатунку і від перевірених виробників. Добре все перемішати;
-
за допомогою звичайної ложки замісити тісто. Консистенція має бути такою ж, як зазвичай виходить для оладок. Далі додати в масу цукати з родзинками. Останній необхідно залити гарячою водою. дати набрякнути, після чого промити під проточною водою і просушити паперовими рушниками;
-
підготувати форми і влити в них тісто на третину висоти. Прикрити рушником і поставити в місце, де достатньо тепло щонайменше на дві години, щоб маса підійшла. За бажанням форми і зовсім можна відправити в холодильну камеру на ніч. У холоді тісто буде трохи повільніше підходити;
-
електродуховку слід розігріти до 100 градусів. Тісто, що піднялося до 2/3 форми, ставиться у гарячу духовку. Через 10 хвилин температурний режим виставляють на 180-200 градусів і продовжують випікати паску до готовності. Готовність слід перевіряти сірником або дерев'яною зубочисткою.
-
газову духовку розігрівають протягом 15 хвилин, виставивши максимальну температуру. Потім паску поміщають усередину і регулюють температуру до 210-220 градусів. Якщо випічка висока, достатньо температури до 200 градусів. На нижню полицю необхідно помістити ємність із гарячою водою. Щоб не підгорів верх виробу, його можна накрити вологим кружечком паперу.
-
а ось при приготуванні паски в паперових формах рекомендується знизити температуру випікання до 160 градусів. Готовність виробу також можна перевіряти дерев'яною зубочисткою.
Після того, як паски будуть готові, їх слід дістати з духовки і дати їм охолонути. Покрити глазур'ю і посипати кондитерською посипкою. А розрізати ласощі і їсти його краще вже наступного дня.