Салат з артишоків та грейпфруту
Продукти
-
Артишоки мариновані – 80 г
-
Грейпфрут – 80 г
-
Салат листовий – 30 г
-
Мигдаль тертий – 10 г
Для соусу:
-
Сік лимонний – 1,5 ст. л.
-
Мед - 1 ч. л.
-
Сік грейпфруту – 2,5 ч. л.
-
Сіль за смаком
-
Перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Дістати з банки готові мариновані артишоки
-
Запекти їх протягом десяти хвилин у духовці.
-
Коли артишоки трохи охоплять, зняти з них горілу «шкірку», остудити і розрізати кожен на чотири частини.
-
Потім очистити грейпфрут від цедри, внутрішньої шкірки та насіння.
-
Кожну часточку розрізати гострим ножем, щоб вийшло 3-4 тонкі сегменти.
-
Листя салату вимити, висушити та порвати руками на шматочки.
-
Приготувати соус, змішавши сік лимона та грейпфрута, рідкий мед, сіль та перець. Повинна вийти кисло-солодка заправка.
-
Всі інгредієнти салату змішати, посипати тертим мигдалем та полити готовим соусом.