
РЕДПОСТ пропонує декілька цікавих рецептів.
Пісні котлети з моркви та горіхів
Щасливі володарки блендера можуть приготувати такий простий рецепт. На крайній випадок підійде м'ясорубка.
Інгредієнти:
-
2 моркви;
-
жменя волоських горіхів;
-
2 зубчики часнику;
-
панірувальні сухарі.
Приготування:
-
Горіхи потрібно подрібнити у блендері.
-
Часник подрібнити, моркву натерти і змішати всі інгредієнти.
-
Посолити, поперчити, за бажанням можна додати приправи.
-
Сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити на олії.
Рецепт можна покращити. Щоб пісні котлети не розпадалися, можете додати трохи борошна чи крохмалю – достатньо 1-2 ст. л.
Котлети з нуту
Бобові відмінно замінюють м'ясо завдяки смаковим якостям та калорійності. У них багато білка, тому це ще й ситна страва.
Інгредієнти:
-
200 г нуту;
-
морква;
-
зубчик часнику;
-
2-3 ст. л. борошна та стільки ж води;
-
рослинна олія;
-
сіль, каррі та інші приправи до смаку.
Приготування:
-
Нут слід на ніч замочити, а зранку відварити.
-
Його треба подрібнити.
-
Натерту моркву додайте до нуту.
-
Туди ж відправте подрібнений часник.
-
Овочевий фарш посоліть та додайте приправу.
-
Сформуйте дрібні котлети. Перш ніж обсмажити їх, злегка відіжміть. Це допоможе позбутися зайвої вологи та зберегти їх форму.
І нарешті кілька секретів приготування овочевих котлет:
-
Кращою заміною звичайного фаршу стане суміш на основі одного або кількох бобових: сочевиця, нут, горох, квасоля. Однак не забудьте їх заздалегідь замочити та відварити.
-
До овочевого "фаршу" не додають яйця, він погано тримається. Тому варто робити невеликі котлетки, інакше вони розпадатимуться на сковороді.
-
В овочевому фарші зазвичай дуже багато рідини. Це ще одна причина, через яку котлети розходяться. Тому варто додати вівсяні пластівці - вони добре вберуть вологу.
-
Пісні котлети краще триматимуть форму, якщо до фаршу додати вже обсмажену цибулю. Свіжий овоч виділяє багато рідини.
-
Якщо хочеться надати котлетам звичний аромат, варто додати ті ж спеції, що зазвичай. Наприклад, приправу для м'яса та часник.
Раніше РЕДПОСТ розповідав, які приготувати шість смачних страв з артишоку.