Як пише
РЕДПОСТ, компот із фініків з яблуком та корицею – напій, з яким можна експериментувати - доповняти невеликою гілочкою м'яти, цедрою апельсина або лимона для аромату, різними відтінками смаку за допомогою невеликого обсягу, наприклад кислих яблук, кураги або апельсин.
Що варто врахувати
-
Для рецепту краще вибрати натуральні матові фініки, які не оброблені цукром. а узвар вийде максимально корисним.
-
Для збереження максимальної користі фініки краще опускати в киплячу воду і варити буквально кілька хвилин.
-
Готовий узвар зберігати у холодильнику не більше доби.
-
Для збереження максимальної користі небажано, щоб компот кипів понад 5 хвилин.
Насичений компот із фініків
Продукти на 4 порції:
-
Фінік – 150 г
-
Яблуко – 1 шт.
-
Кориця – 0,5 ч.л.
-
Вода – 1.5 л
-
Цукор – за смаком (або мед)
Покроковий рецепт приготування
-
Фініки та яблука ретельно вимити.
-
У фініків видалити кісточки, нарізати навпіл або на 4 частини (якщо великі фініки).
-
Воду довести до кипіння та опустити до неї фініки.
-
У яблука видалити насіння та нарізати його великим кубиком.
-
Нарізані яблука додати в узвар, довести до кипіння, проварити буквально пару хвилин і вимкнути вогонь.
-
Додати в каструлю з компотом чисту паличку кориці (або 0,5 л меленої кориці) і залишити її на 15-30 хвилин.
-
Потім паличку кориці можна дістати, щоб зберігся лише легкий аромат та відтінок смаку кориці.
-
Для більш насиченого смаку та аромату залишити компот остигати самостійно.
Подавати компот теплим або охолодженим.
Якщо напій виявиться недостатньо солодким, можна додати цукор чи мед до смаку.