Як пише
РЕДПОСТ, холодні супи у нас не такі популярні, як їхні гарячі аналоги. І готуємо ми їх зазвичай лише влітку, у спеку. Проте суп Гаспачо зі свіжих подрібнених у пюре овочів доступний цілий рік. до того ж у ньому міститься безліч необхідних вітамінів. Помідори для цього супу краще вибирайте м'ясисті, менш рідкі. Крім петрушки, можете використовувати кріп або кінзу або всі разом.
Гаспачо
Продукти на 6 порцій:
-
Помідори 1.5 кг
-
Вода 200 мл
-
Оливкова олія 100 мл
-
Огірки 2 шт.
-
Болгарський перець (червоний) 2 шт.
-
Часник 3 зубч.
-
Цибуля (червона) 1 шт.
-
Яблучний оцет 2 стол.
-
Петрушка (5-6 гілочок) 15 гр
-
Сіль 1 стол.
Подача:
-
Білий хліб 30 гр
-
Огірки 0,5 шт.
-
Зелень за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Червону цибулину очистити, нарізати дрібними кубиками.
-
Залити цибулю оцтом.
-
Залишіти маринуватися на 15 хвилин. Потім оцет злити.
-
Болгарський перець вимити, обсушіти, викласти на протвінь, змастити олією і поставити в розігріту до 200 ° С духовці приблизно на 15 хвилин.
-
Готовий перець вийняти із духовки, охолодіть та викласти верхню шкірку.
-
Потім перець розрізати навпіл, видалити насіння, а м'якоть нарізати шматочками.
-
Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати.
-
Часник очистити та пропустити через прес.
-
У мисці з'єднати часник, зелень та сіль. Розтерти все маточкою або ложкою.
-
Влити оливкову олію та перемішати. Залишити відстоятися на 10 хвилин.
-
Огірки очистити та нарізати невеликими кубиками. На помідорах зробити надрізи навхрест, залити окропом і залишити на 3-5 хвилин.
-
Потім воду злити, а з помідорів зняти шкірку.
-
Помідори нарізати четвертинками та видалити насіння.
-
Потім м'якуш нарізати невеликими кубиками.
-
Для прискорення процесу очищені від шкірки помідори можна спочатку подрібнити в пюре блендером і потім протерти через сито, щоб позбутися насіння.
-
У чашу блендера або в глибоку миску викласти нарізані помідори, огірки, болгарський перець, мариновану цибулю, зелень із часником та олією.
-
Все подрібнити занурювальним блендером до однорідного пюре.
-
Перелити суп у каструлю. Влити 1 склянку (200-250 мл) холодної кип'яченої води та перемішати. Точна кількість води залежить від густоти вашого пюре. Вода не повинна сильно розріджувати суп. Поставте суп у холодильник на 1:00.
-
Охолоджений суп розлити по тарілках. У кожну додати грінки з білого хліба, нарізані кубиками огірки і зелень.
Смачного!