.jpg)
Як пише РЕДПОСТ, скумбрія має дуже специфічний запах, тому питання про те, як її приготувати ароматною, стає актуальним. Слід зазначити, що ця риба дуже корисна здоров'ю. Вона містить жирну кислоту Омега-3, яка так важлива для здоров'я серця, мозку і судин.
Один із головних секретів, який дозволяє прибрати специфічний запах риби, – замаринувати її.
Складові:
-
скумбрія - близько 400 грамів.
-
цибуля пір'яна - близько 50 грамів;
-
один великий помідор;
-
2 зубчики часнику;
-
пучок свіжого кропу зі стеблом;
-
чорний мелений перець - близько половини чайної ложки;
-
яблучний або винний оцет за бажанням у кількості 2 десертних ложок;
-
соєвий соус - близько 4 столових ложок;
-
рослинна олія у кількості 3 столових ложок;
Приготування:
-
Для початку слід прибрати всі начинки - хвіст, кишки, зябра, плавники. Далі нарізати на шматочки приблизно 1,5 см завтовшки. Занадто товсті робити не варто;
-
промити під проточною водою та нарізати цибулю;
-
промити, просушити паперовими рушниками та нарізати кріп прямо зі стеблами - це забезпечить приємний аромат;
-
промити помідор, після чого нарізати шматочками великого розміру;
-
очистити часник, потім дрібно нарізати його;
-
взяти глибокий посуд, влити в нього соєвий соус, оцет, олію, бажано оливкову, перець, сіль і добре все перемішати;
-
додати в отриману суміш раніше підготовлені продукти - помідор, цибуля, часник, кріп та інші;
-
добре перемішати все;
-
рекомендується спробувати, чи вистачає солі, і, якщо необхідно, додати трохи на власний смак;
-
відправити раніше підготовлену рибу в отриманий маринад, перемішати і накрити харчової плівкою. Продукт повинен маринуватися близько 6 годин. Завдяки такій кулінарній хитрості жодного специфічного душу не буде.
-
Відправити рибку в холодильник до самого ранку. Як гарнір до цих ласощів підійде картопля варена, запечена або пюре, а також рис.
Раніше РЕДПОСТ опублікував такі рецепти:
Риба, запечена з грибами по-карпатськи
Мінтай, запечений з овочами в духовці
Біточки з хеку з сиром