Як пише
РЕДПОСТ, запечена риба - традиційна страва хрещенських днів, а дана - настільки ефектна і яскрава, що порадує око як рідних за сімейним столом, так і гостей.
Що потрібно врахувати
-
Особливості вашої духовки під час запікання
-
Використовуйте для смаження масло з високою температурою димлення. - рафіновані сорти соняшникової, оливкової та виноградної.
-
Для цього рецепту підійде будь-яка жароміцна форма
Мінтай запечений з овочами в духовці
Продукти на 4 порції:
-
Мінтай 600 гр.
-
Морква (велика) 1 шт.
-
Цибуля ріпчаста (велика) 1 шт.
-
Квасоля стручкова зелена 70 гр
-
Болгарський перець 80 гр
-
Рослинна олія 3 стол.
-
Сіль за смаком
-
Томатна паста (або будь-який томанний соус) 3 стол.
-
Вода 70 мл
-
Базилік 1 чайн.
-
Суміш трав (1 ч.л.) 1 гр
-
Лавровий лист 2 гр.
Покроковий рецепт приготування
-
Якщо риба заморожена, розморозьте її за кімнатної температури, а ще краще залиште на ніч у холодильнику
-
Попередньо очищену та вимиту моркву натріть на великій тертці. Можна скористатися теркою для корейської моркви.
-
Цибулю очистіть, помийте, наріжте півкільцями.
-
Стручкову квасолю бланшуйте в киплячій воді протягом 5 хвилин. Воду злийте. Якщо квасоля заморожена, перед бланшуванням її розморожувати не обов'язково.
-
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та плодоніжки, наріжте нетонкою соломкою.
-
На сковороді розігрійте олію. Обсмажте підготовлені цибулю та моркву на помірному вогні до напівготовності, періодично помішуючи.
-
Додайте на сковороду стручкову квасолю та болгарський перець, перемішайте.
-
Томатну пасту чи соус розведіть водою, додайте на сковороду до овочів. Трохи посоліть, всипте базилік та ароматні трави, добре перемішайте. Спеції та приправи можна взяти будь-які згідно зі своїм смаком та перевагою.
-
Тушкуйте овочі на слабкому вогні 2 хвилини.
-
Рибу ретельно помийте, зріжте ножицями плавці та хвіст, видаліть чорну плівку всередині черевця, обсушіть паперовими рушниками, розріжте на шматочки бажаної величини, посоліть, перемішайте.
-
Викладіть рибу у форму для запікання.
-
Поступово розподіліть на рибі овочеву суміш.
-
Додайте до овочів лавровий лист.
-
Запікайте мінтай з овочами в заздалегідь розігрітій до 180С духовці 25 хвилин до готовності. Тривалість приготування може відрізнятись від зазначеного, оскільки залежить від індивідуальних особливостей роботи духовки, що необхідно обов'язково враховувати.
Подавайте мінтай з овочами з будь-яким гарніром або як самостійну страву. Смачного!